Μάριος Διονέλλης – Τραγική η εικόνα της επόμενης ημέρας στις πληγείσες περιοχές

10:27 π.μ. - Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022
10:10 π.μ. - Δευ, 17/27/2022
Image: Μάριος Διονέλλης – Τραγική η εικόνα της επόμενης ημέρας στις πληγείσες περιοχές

Ο συνεργάτης δημοσιογράφος μιλά στον Ηχώ 99,8

Η κακοκαιρία του περασμένου Σαββάτου στην Κρήτη άφησε πίσω της δύο νεκρούς στην Αγία Πελαγία στο Ηράκλειο και ο τραγικός επίλογος γράφεται σήμερα, Δευτέρα 17 Οκτωβρίου με τις κηδείες των θυμάτων.

Σε πολλά περιοχές όμως, άφησε πίσω της και πολλές ανοιχτές πληγές σε ανθρώπους που είδαν τα αυτοκίνητά τους να παρασύρονται, τα εμπορεύματά τους να καταστρέφονται, τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους να πλημμυρίζουν. Αυτή η εικόνα δεν ήταν μόνο στην Αγία Πελαγία αλλά και στη Σητεία στον νομό Λασιθίου.

Ο συνεργάτης δημοσιογράφος Μάριος Διονέλλης βρέθηκε στην Αγία Πελαγία, μίλησε με ανθρώπους που επλήγησαν , μίλησε με τον άνθρωπο που έχασε τη γυναίκα του και με συγκίνηση σήμερα περιγράφει τα όσα βίωσε κατά την καταγραφή των όσων τραγικών συνέβαιναν αλλά και την επόμενη μέρα που παραμένει πολύ δύσκολη για τους κατοίκους της περιοχής.

Από εκεί και πέρα όμως στάθηκε και στο θέμα των ανθρώπινων παρεμβάσεων που συνετέλεσαν για αυτή την τραγωδία αλλά και για το αντιπλημμυρικό έργο στην Αγία Πελαγία που δεν λειτούργησε.

Τέλος αναφέρθηκε και στο κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφθηκε την περιοχή και ως μέτρα στήριξης ανακοινώθηκαν 6.000 ευρώ για κάθε πληγέντα και 400.000 ευρώ για τον Δήμο Μαλεβιζίου.

Ακούστε εδώ τον κ. Διονέλλη.