Μ. Χάνι: Δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο ο μύκητας που εντοπίστηκε στο ΠΑΓΝΗ

11:00 π.μ. - Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017
11:06 π.μ. - Κυρ, 11/00/2017
Image: Μ. Χάνι: Δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο ο μύκητας που εντοπίστηκε στο ΠΑΓΝΗ

Ανάλογο περιστατικό αντιμετώπισε η ΜΕΘ Αγίου Νικολάου προ διετίας

Ο κ. Μασούντ Χάνι διευθυντής στην ΜΕΘ Αγίου Νικολάου μιλά στον Ηχώ fm 99,8 με αφορμή  τον συναγερμό στο ΠΑΓΝΗ μετά τον εντοπισμό του επικίνδυνου και θανατηφόρου μύκητα Mukor θέμα για το οποίο έχει  διαταχθεί  έρευνα για να εξακριβωθεί από που προήλθε ο εν λόγω μύκητας.
Όπως ανέφερε ο  κ. Χάνι   ο μύκητας προσβάλει ασθενείς με βαριά περιστατικά υγείας. Δεν  μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και αναπτύσσεται  σε άτομα με ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα. Η διάγνωση  του μύκητα γίνεται με βιοψία  αντιμετώπισή του είναι ιδιαίτερα δύσκολη και  πολλές φορές ακόμη και εάν διαγνωστεί και αντιμετωπιστεί  επιφέρει αναπηρία στον ασθενή, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα. Είχαν μάλιστα και οι ίδιοι στη ΜΕΘ Αγίου Νικολάου αντιμετωπίσει ανάλογο περιστατικό πριν δυο χρόνια περίπου  με τουρίστρια από τη Ρωσία.
Ερωτηθείς σχετικά με τη λειτουργία της ΜΕΘ σχολίασε ότι  το Ε.Σ.Υ. έχει σοβαρά προβλήματα και σε ότι αφορά την ΜΕΘ Αγίου Νικολάου  προσπαθούν να ανταποκριθούν  στις αυξημένες ανάγκες παρά τις ελλείψεις σε  νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Το αρνητικό είναι ότι συνάδελφοι δεν προτιμούν να εργαστούν σε νοσοκομεία της περιφέρειας και  επιλέγουν για διάφορους λόγους κυρίως, κεντρικά νοσοκομεία, ανέφερε μεταξύ άλλων. 


Ακολουθεί συνέντευξη κ. Μασούντ Χάνι: