Μ. Λουτσέτης: Ξενοδοχεία και σπίτια εντός της ζώνης χάραξης ως δασωτέας – αναδασωτέας στη Μεγάλη Παραλία

10:20 π.μ. - Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017
10:07 π.μ. - Τρί, 04/20/2017
Image: Μ. Λουτσέτης: Ξενοδοχεία και σπίτια εντός της ζώνης χάραξης ως δασωτέας – αναδασωτέας στη Μεγάλη Παραλία

Προβληματίζει ο τρόπος χάραξης – Σύσκεψη σήμερα στις 20.00 στο Πολιτιστικό κέντρο Ιωάννης Καραβελάκης

Σύσκεψη για την κήρυξη της Μεγάλης Παραλίας που βρίσκεται στην  περιοχή Κουτσουνάρι της Τ.Κ. Αγίου Ιωάννη Δήμου Ιεράπετρας  θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στο Πολιτιστικό κέντρο Ιωάννης Καραβελάκης μετά από κάλεσμα της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου. 
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Μάνος Λουτσέτης μίλησε στον ΗΧΩ fm99,8 για το τι σημαίνει η κήρυξη της περιοχής ως δασωτέα – αναδασωτέα και ποιες οι επιπτώσεις για τους ιδιοκτήτες οικοπέδων και περιουσίες στην περιοχή.  
Αφενός μεν με την κήρυξη θα μπορεί να σταματήσει η εκποίηση των ακινήτων  από το ΤΑΙΠΕΔ το οποίο ως γνωστός έχει συμπεριλάβει τη Μεγάλη Παραλία στις εκτάσεις που θέλει να εκποιήσει. 
Αφετέρου δε εκείνο που προβληματίζει είναι ο τρόπος και το σκεπτικό της χάραξης της περιοχής. Φαίνεται ότι εκείνοι που έκανα τη χάραξη βασίστηκαν σε παλαιούς χάρτες μη λαμβάνοντας υπόψη την υφιστάμενη κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί στην πορεία των χρόνων. Είναι ενδεικτικό ότι υπάρχει απόφαση της Δασικής Υπηρεσία για  οικόπεδο που το έχει χαρακτηρίσει  ως μη δασικό – αναδασωτέο , έχει δηλαδή χαρακτηριστεί ως γεωργικό,  ο ιδιοκτήτης έχει χτίσει σε αυτό και τώρα το οικόπεδο  είναι εντός της ζώνης χάραξης ως δασικό αναδασωτέο. 
Υπάρχουν ζητήματα που θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν για αυτό είναι σημαντικό οι ενδιαφερόμενοι και όσοι διαθέτουν ακίνητα στην περιοχή να προσέλθουν για να ενημερωθούν αν πλήττονται και πως θα πρέπει να κινηθούν κάνοντας πχ αίτηση θεραπείας όπως ονομάζεται, σημείωσε ο αντιδήμαρχος .  
 
 
Ακολουθεί συνέντευξη Μ. Λουτσέτη: 


Στην εκπομπή μίλησε για το θέμα και η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κα Μαρία Σακκαδάκη τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη περιοχή της Τ.Κ. είναι αναπτυσσόμενη , υπάρχουν σχέδια από επιχειρηματίες να δραστηριοποιηθούν στον τουριστικό τομέα και θα ήταν κρίμα να σταματήσει η ανάπτυξη της περιοχής. Επίσης φαίνεται να πλήττονται και ιδιοκτήτες οικοπέδων και ακινήτων. Κάλεσε με τη σειρά της κάθε ενδιαφερόμενο να παραβρεθεί στη συνάντηση. 
 
 
Ακολουθεί συνέντευξη Μαρίας Σακκαδάκη: