Κ. Αστροπεκάκης: Απαντάμε με έργα σε όσους προσπαθούν να σπιλώσουν την προσπάθεια της υπηρεσίας και του δήμου

10:35 π.μ. - Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2023
10:10 π.μ. - Τετ, 04/35/2023
Image: Κ. Αστροπεκάκης: Απαντάμε με έργα σε όσους προσπαθούν να σπιλώσουν την προσπάθεια της υπηρεσίας και του δήμου

Ο αντιδήμαρχος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Θ. Καλαντζάκη «Ιεράπετρα Νέα Πορεία» μιλά στον Ηχώ 99,8

Ο κ. Κώστας Αστροπεκάκης, αντιδήμαρχος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Θ. Καλαντζάκη «Ιεράπετρα Νέα Πορεία» μίλησε σήμερα στον Ηχώ 99,8 για την υποψηφιότητά του κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό έργου για την υπηρεσία ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης, μιλώντας στη συνέχεια για τους στόχους της επόμενης περιόδου εάν εκλεγούν ως δημοτική αρχή.

Όπως είπε, προεκλογικά κάποιοι προσπαθούν να σπιλώσουν την υπηρεσία και τον δήμο και κατ΄ επέκταση την Ιεράπετρα. Εμείς απαντάμε με έργα και μέσα από την ανάλυση για την ποιότητα του νερού. Στην Ιεράπετρα εκτελείται το μεγαλύτερο έργο ύδρευσης στον Δήμο που υλοποιείται σε τρεις φάσεις, με την πρώτη να έχει ολοκληρωθεί και τη δεύτερη να εκτελείται. Επάρκεια νερού υπάρχει. Υπάρχουν βέβαια βλάβες στο δίκτυο και τα συνεργεία του δήμου εργάζονται για αποκατάσταση όταν αυτές συμβαίνουν. Θα πρέπει οι πολίτες να προμηθευτούν ντεπόζιτο ώστε όταν έχουμε διακοπή να καλύπτουν τις ανάγκες τους μέχρι την αποκατάσταση ζημιών από τα συνεργεία τα οποία και ευχαριστώ. Σημειωτέων δε ότι η έλλειψη προσωπικού είναι πολύ μεγάλη. Επιπλέον γίνεται καθαρισμός σε δεξαμενές, έχουν γίνει νέες δεξαμενές και η προσπάθεια είναι συνεχής στην πόλη και στα χωριά. Παράλληλα έχουν γίνει παρεμβάσεις στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας με καθαρισμό φρεατίων, υλοποίηση ενός μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου στο κέντρο της πόλης που ξεκινά από την οδό Κύπρου και καταλήγει στη Νικηφόρου Φωκά ως την παραλία. Επίσης η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου όταν θα γίνει θα βοηθήσει στην απορροή των υδάτων της πόλης. Υπάρχει σχεδιασμός για τον δρόμο από το Κεντρί και ετοιμάζεται μια μελέτη ώστε τα νερά αυτά να μην έρχονται προς την πόλη αλλά να κατευθύνονται προς παρακείμενο ποταμό. Ελπίζουμε να μην έχουμε φαινόμενα όπως αυτά της Θεσσαλίας γιατί τέτοιες καταστάσεις δύσκολα διαχειρίζονται. Την επόμενη μέρα εάν εκλεγώ θα δώσω μεγαλύτερη βαρύτητα στην καθημερινότητα. Αυτή η δημοτική αρχή έχει την πολιτική βούληση, μπορεί και πραγματοποιεί έργα. Λένε κάποιοι ότι ήμασταν δυο τετραετίες και καλά μας είναι πια. Από πότε όμως η εργατικότητα και η εμπειρία είναι μειονέκτημα. Η εμπειρία είναι πλεονέκτημα. Έχουμε την εμπειρία, έχουμε την όρεξη για δουλειά και συνεχίζουμε με δύναμη για την επόμενη πενταετία.