Ιεράπετρα: 28 Φλεβάρη διαδηλώνουμε παντού

8:03 π.μ. - Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024
08:02 π.μ. - Δευ, 26/03/2024
Image: Ιεράπετρα: 28 Φλεβάρη διαδηλώνουμε παντού

Συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας -Το κάλεσμα της Ανοιχτής Επιτροπής Αγώνα

  1. Να Τιμωρηθούν οι Ένοχοι για τη Δολοφονία στα Τέμπη
  2. Δημόσια Δωρεάν Υγεία και Παιδεία
  3. Εναντία στις Ιδιωτικοποιήσεις των Δημόσιων Υπηρεσιών και Οργανισμών
  4. Ενάντια στην Ακρίβεια και την Κερδοσκοπία
  5. Ενάντια στην Ποινικοποίηση των Αγώνων μας

 Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη και όχι μόνο δεν έχει τιμωρηθεί κανένας από τους δολοφόνους, αλλά η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να συγκαλύψει με κάθε τρόπο τους ενόχους: τις μνημονιακές κυβερνήσεις που ευθύνονται για την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ και την ασυδοσία της ιδιοκτήτριας εταιρείας που τον αγόρασε, αδιαφορώντας για μέτρα ασφαλείας και θύματα.

Σα να μην έφτανε αυτό η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της ανεξέλεγκτης κερδοσκοπίας των επιχειρηματιών επιβάλλεται με λύσσα σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς:

Στην Υγεία, συνειδητά και σχεδιασμένα η κυβέρνηση οδηγεί στη διάλυση των νοσοκομείων και του ΕΣΥ, μέσω της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης, της εντατικοποίησης της εργασίας και της εξουθένωσης του προσωπικού. Παράλληλα έχει ήδη ψηφίσει και έχει αρχίσει να εφαρμόζει την πλήρη ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση της υγείας (απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία, κατάργηση της αποκλειστικής απασχόλησης, γιατροί με μπλοκάκια, σύμπραξη με ιδιωτικές επιχειρήσεις και είσοδος ιδιωτών στα νοσοκομεία, αύξηση συνεισφοράς των ασφαλισμένων, κλπ)

Στην Παιδεία, αφού επί χρόνια μειώνει δαπάνες και εκπαιδευτικούς και συρρικνώνει σχολεία και σχολές, έρχεται τώρα να επιβάλλει την "αξιολόγηση" και να καταργήσει το άρθρο 16 του Συντάγματος, καταργώντας ουσιαστικά τη δωρεάν παιδεία και ανοίγοντας το δρόμο για την επιβολή διδάκτρων παντού, τη διάλυση της αξίας των πτυχίων  και τον αποκλεισμό από τη μόρφωση των φτωχότερων στρωμάτων της νεολαίας.

Στην Οικονομία, παρά την εκρηκτική αύξηση των τιμών σε όλα τα βασικά αγαθά και την ενέργεια, η κυβέρνηση αρνείται να μειώσει τους φόρους (άμεσους και έμμεσους) για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Αντίθετα, μειώνει τη φορολογία και ενισχύει με κάθε τρόπο την κερδοσκοπία των τραπεζών, των παρόχων ενέργειας, των σούπερ μάρκετ, των μεσαζόντων και των μεγαλοεργολάβων καταβαραθρώνοντας το βιοτικό μας επίπεδο.

Παράλληλα, επιχειρεί να αποτρέψει την οργάνωση της αντίδρασης μας: θεσμοθετεί την καταστολή και την ποινικοποίηση την αγώνων μας, απαγορεύει το συνδικαλισμό και τις διαδηλώσεις, καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις και τις απεργίες.

Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των φοιτητών και των αγροτών και οι αγώνες των εργαζομένων μας δείχνουν το δρόμο. Να ενώσουμε τις φωνές μας με τις δικές τους, να οργανώσουμε τις δυνάμεις μας και όλοι μαζί να φωνάξουμε πως:

  1. Δεν θα επιτρέψουμε να ξαναγίνουν δολοφονίες όπως των Τεμπών στο όνομα του κέρδους κανενός επιχειρηματία. 
  2. Παλεύουμε και θα κρατήσουμε την Υγεία και την Παιδεία μας δημόσιες και δωρεάν. 
  3. Απαιτούμε πραγματικές αυξήσεις μισθών και συντάξεων. 
  4. Θα προστατέψουμε το βιοτικό μας επίπεδο και τα δικαιώματά μας (δημοκρατικά, εργασιακά, συνδικαλιστικά) και θα τσακίσουμε όποιον τα απειλεί.

 ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ  

Ακολουθεί συνέντευξη κας Κτιστάκη: