Η θέση του ΔΣ του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας στις τοποθετήσεις του Γ. Λιοντάκη

10:25 π.μ. - Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024
10:04 π.μ. - Παρ, 26/25/2024
Image: Η θέση του ΔΣ του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας στις τοποθετήσεις του Γ. Λιοντάκη

Τι συζητήθηκε στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 25-04-24, μετά από εισήγηση του αντιπροέδρου Παπαδάκη Μιχ. Εμμανουήλ

Σύσσωμο το Δ.Σ. του ΤΟΕΒ σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 25-04-24, μετά από εισήγηση του αντιπροέδρου Παπαδάκη Μιχ. Εμμανουήλ, υιοθετήθηκε η πρότασή του και αποφασίστηκε ομόφωνα από τα μέλη του Δ.Σ. , να σταλεί επιστολή ενημερώνοντας τα μέλη της Γ.Σ. του ΤΟΕΒ, τον κόσμο και τα ΜΜΕ τα εξής:

Με έκπληξη, τις τελευταίες μέρες, παρακολουθούμε σε τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της περιοχής, τον πρώην Δ/ντή του οργανισμού μας Λιοντάκη Γιάννη, να εξαπολύει μία συνεχή και απροκάλυπτη επίθεση απέναντι στον Πρόεδρο ζητώντας την αποπομπή του, στον Διευθυντή, στο σύνολο του Διοικητικού Συμβούλιου και κατ επέκταση στον ΤΟΕΒ.

Δεν μπορεί ο κ. Λιοντάκης μετά από 37 χρόνια υπάλληλος Δ/ντης του Οργανισμού και 18 χρόνια δίπλα στον Προέδρο ,ξαφνικά να ρίχνει τόση λάσπη στο πρόσωπο του Προέδρου, ο οποίος τόσα χρόνια προσφέρει αμισθί τις υπηρεσίες του, τον χρόνο του και τις γνώσεις του στον Οργανισμό. Η κοινωνία της Ιεράπετρας, και όχι μόνο, γνωρίζει καλά ποιος είναι ο Παπαδάκης Νικ. Εμμανουήλ, σημερινός πρόεδρος του ΤΟΕΒ καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού.

Είναι εντυπωσιακό δε , πως ενώ δεν έχει παρουσιαστεί και έχει κόψει κάθε επαφή με ότι αφορά τον Οργανισμό , από την ημέρα της συνταξιοδότησής του, να βγαίνει σήμερα δημόσια και να παρουσιάζει μία εντελώς στρεβλή εικόνα στον κόσμο ,για τον τρόπο λειτουργίας του Οργανισμού, την οικονομική του κατάσταση, αφήνοντας υπονοούμενα για κακοδιαχείριση και σκοπιμότητες πίσω από τις αποφάσεις του Οργανισμού. Ο Οργανισμός εμφανίζεται από τον καταγγέλλοντα ,χωρίς κανένα στοιχείο, να είναι στα όρια της κατάρρευσης, με άμεσο τον κίνδυνο επάρκειας νερού, απουσία πρωτοβουλιών και υπονοούμενα οικονομικών ατασθαλιών. Η συμπεριφορά του προς τον Οργανισμό , είναι απαράδεκτη. Προσπαθεί με τον τρόπο αυτό να δημιουργήσει πρόβλημα και να φέρει τον Οργανισμό σε αχαρτογράφητα νερά.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας έχει ήδη σταλεί και δημοσιευθεί κείμενο από την Διεύθυνση του Οργανισμού, στο οποίο απαντώνται ένα προς ένα και στοιχειοθετημένα από τα επίσημα οικονομικά στοιχεία του Οργανισμού και την νομοθεσία που διέπει την λειτουργία του ,όλα όσα αναληθώς ειπώθηκαν κατά την διάρκεια των τελευταίων ημερών.

Ως Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού ,που λειτουργεί και θα λειτουργεί πάντα υπεράνω κομμάτων και προσωπικών επιδιώξεων, καταδικάζουμε την αήθη αυτή επίθεση ,διαψεύδουμε τους ισχυρισμούς του πρώην Διευθυντή και στηρίζουμε απόλυτα και απερίφραστα τον Πρόεδρο του ΔΣ, τον νυν Διευθυντή και όλο το προσωπικό του οργανισμού, καθώς και όλες τις αποφάσεις και ενέργειες που έχουν παρθεί από την Διοίκηση του Οργανισμού μέχρι και τώρα και οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα ο ΤΟΕΒ Ιεράπετρας να είναι σήμερα ένας οργανισμός ,που χαίρει της εκτίμησης των μελών του και του αγροτικού κόσμου της περιοχής, για την οργανωτική αρτιότητά του, την διαφάνεια στα πλαίσια λειτουργίας του και την απόλυτη δικαιοσύνη απέναντι στα μέλη του.

Είναι επίσης γνωστό ότι η Διοίκηση και ο Οργανισμός είμαστε πάντα ανοιχτοί σε καλοπροαίρετη κριτική, σε προτάσεις και ανταλλαγή επιχειρημάτων για την βελτίωση της λειτουργίας του , για τον ένα και μοναδικό σκοπό ο οποίος μας έχει ανατεθεί, ο οποίος είναι η επάρκεια του ύψιστου αγαθού που διαχειριζόμαστε και λέγεται νερό, ώστε να εξυπηρετηθούν οι αρδευτικές ανάγκες των μελών του και να συνεχίσει ομαλά η αγροτική παραγωγή του τόπου μας.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα ανεχθούμε την παραπληροφόρηση, την κακόπιστη και κακοπροαίρετη κριτική άνευ λογικών επιχειρημάτων και στοιχείων και την δυσφήμηση του Οργανισμού ,η οποία ταυτόχρονα προκαλεί σύγχυση, πανικό, πόλωση και αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν τον αγροτικό κόσμο ,όπως η έλλειψη νερού και οι κοσμογονικές αλλαγές που προετοιμάζονται ως προς την ιδιωτικοποίηση των νερών με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η πρότασή μας προς τον πρώην Δ/ντη, παρόλα αυτά, παραμένει ανοικτή για οτιδήποτε θελήσει να συζητηθεί.

Τα μέλη Δ.Σ. ΤΟΕΒ Ιεράπετρας