Η Κ. Σπυριδάκη για την απουσία των αγροτικών συλλόγων της Κρήτης στην σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό

9:17 π.μ. - Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024
09:02 π.μ. - Τρί, 13/17/2024
Image: Η Κ. Σπυριδάκη για την απουσία των αγροτικών συλλόγων της Κρήτης στην σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό

Κοινοβουλευτική παρέμβαση της Βουλευτή Λασιθίου ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ

Την Επιστολή των Αγροτικών Συλλόγων Σελίνου Χανίων, Τυμπακίου Ηρακλείου, Ιεράπετρας Λασιθίου και Σητείας Λασιθίου για τον αποκλεισμό των Αγροτικών Συλλόγων Κρήτης από την σύσκεψη της 13.02.2024 των Αγροτών της Ελλάδος με τον Πρωθυπουργό κατέθεσε ως Αναφορά στη Βουλή η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Λασιθίου και Τομεάρχης Τουρισμού, κ. Κατερίνα Σπυριδάκη. Την Κοινοβουλευτική πρωτοβουλία της κ. Σπυριδάκη υποστηρίζουν συνυπογράφοντας και οι Βουλευτές της Κρήτης, κ. Μανόλης Χνάρης – Βουλευτής Ρεθύμνης και Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ελένη Βατσινά – Βουλευτής Ηρακλείου και Τομεάρχης Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας, κ. Φραγκίσκος Παρασύρης – Βουλευτής Ηρακλείου και Τομεάρχης Ενέργειας, καθώς επίσης και η Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Χριστίνα Σταρακά.

Η Επιστολή των Αγροτικών Συλλόγων έρχεται ως αντίδραση στην απουσία επίσημης και επαρκούς εκπροσώπησης της Περιφέρειας Κρήτης στην αυριανή σύσκεψη των Αγροτών της Ελλάδος με τον Πρωθυπουργό. Με αυτή την κίνηση, οι Αγροτικοί Σύλλογοι της Κρήτης εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την κοροϊδία που βιώνουν από την Κυβέρνηση, καθώς έως τώρα δεν έχει αποδεχτεί κανένα από τα αιτήματα των Συλλόγων αναφορικά με το άλυτο πρόβλημα με «τους εργάτες γης, το Μεταφορικό Ισοδύναμο αλλά και γενικά με τις πολιτικές που δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό για τα αγροτικά προϊόντα της Κρήτης».

Τέλος, με την Αναφορά της, η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, κ. Κατερίνα Σπυριδάκη, καλεί τον Πρωθυπουργό να απαντήσει στο αίτημα των Αγροτικών Συλλόγων να παρευρεθούν οι εκπρόσωποι των Συλλογικών Οργάνων από την Περιφέρεια Κρήτης στη συγκεκριμένη σύσκεψη.

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

 Σε συνέχεια της επιστολής των αγροτικών συλλόγων Σελίνου Χανίων, Τυμπακίου, Ιεράπετρας και Σητείας, με την οποία εκφράζεται η έντονη δυσαρέσκεια τους για τον πλήρη αποκλεισμό του αγροτικού κόσμου της Κρήτης από τη σημερινή συνάντηση  του Πρωθυπουργού με εκπροσώπους των αγροτών, οι Βουλευτές της Κρήτης του ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά, Αικατερίνη Σπυριδάκη, Φραγκίσκος Παρασύρης και Μανόλης Χνάρης, προβαίνουν στην ακόλουθη δήλωση:  

«Απαράδεκτος ο αποκλεισμός του αγροτικού κόσμου της Κρήτης από τη σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων αγροτών με τον Πρωθυπουργό. Ανεξάρτητα ότι μέρος των εκπροσώπων των αγροτών του νησιού έχει απαξιωθεί στα μάτια του απλού αγρότη και κτηνοτρόφου, θεωρούμε ότι υπάρχουν στο νησί μας ικανοί εκπρόσωποι τους, οι οποίοι μπορούν να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματα τους. 

Τα εκρηκτικά προβλήματα του αγροτικού κόσμου της Κρήτης που αφορούν την αύξηση του κόστους παραγωγής, την κακή διαχείριση της νέας ΚΑΠ, τους εργάτες γης, την ελληνοποίηση προϊόντων καθώς επίσης και τα κόκκινα δάνεια, αποτελούν κοινή διεκδίκηση με τους υπόλοιπους αγρότες της χώρας. 

Η εν λόγω περιφρονητική συμπεριφορά της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, την εκθέτει ανεπανόρθωτα και αναμένουμε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να πράξει τα αυτονόητα».