Γκρίνιες για τη συναυλία στο Μισεδάκειο

12:22 π.μ. - Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016
12:06 π.μ. - Πέμ, 23/22/2016
Image: Γκρίνιες για τη συναυλία στο Μισεδάκειο

Συγκεντρώθηκαν λίγα χρήματα και εκδηλώθηκαν διαφωνίες για την διανομή τους και για την 9μελή επιτροπή.

Με δυσκολίες και γκρίνιες, αλλά με καλή συμμετοχή του κόσμου, ολοκληρώθηκε και η χθεσινή συναυλία υπέρ των πυρόπληκτων της Ιεράπετρας, στο Μισεδάκειο. Περίπου 700 άτομα έδωσαν το παρόν, ωστόσο συγκεντρώθηκαν μόλις 4000 ευρώ.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Μύρτου Αλέκος Παντελάκης, μιλώντας στον ΗΧΩFM συνεχάρη τον Γιώργο Τσικαλουδάκη για τη διοργάνωση του καλλιτεχνικού τμήματος της συναυλίας, αλλά δεν έκρυψε και μια κάποια πικρία. «Γίνανε πολλά λάθη. Αναγκάστηκα να έρθω σε σύγκρουση.  Ήταν μια διαδικασία που ξεκίνησε πολύ όμορφα.  Στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής πρότεινα να γίνει άμεσα μια τέτοια εκδήλωση. Πήγαμε σε διάφορα κέντρα για να τη διοργανώσουμε σωστά και να είναι μεγάλη. Ξαφνικά ανακαλύπτουμε ότι ο Δήμος μας παρακάμπτει. Μάλιστα είχαμε προτείνει η επιτροπή που είχε συσταθεί να διευρυνθεί και να γίνει μόνιμη για να διαχειρίζεται καταστάσεις κρίσεων».

Για το ίδιο θέμα μίλησε στον ΗΧΩ FM και ο Μάνος Καπαράκης, προσωρινός πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας. Όπως είπε περί τα 700 άτομα ήταν στη χθεσινή συναυλία και μαζεύτηκαν περίπου 4000€.  «Ο κόσμος έχει κουραστεί και έχει ήδη δώσει χρήματα. Γι’ αυτό δεν συμμετείχε μαζικά στη χθεσινή διοργάνωση», είπε. Πρόσθεσε ακόμα ότι η 9μελής άτυπη επιτροπή που είχε συσταθεί διευρύνθηκε και θα μοιράσει τα χρήματα  μέσα στις επόμενες μέρες. Αξίζει να θυμίσουμε ότι έγινε δεκτή η πρόταση του κ. Παντελάκη για διεύρυνση, αφού εκείνος παραιτήθηκε.

Πάντως ο κ. Καπαράκης σχολίασε αρνητικά το γεγονός ότι στη φωτιά της Ρόδου πήγε ο υπουργός, «ενώ στην Ιεράπετρα απαξίωσε». Σημείωσε δε ότι «ακόμα και ο υφυπουργός ο κ. Μπόλαρης πήγε μέχρι το Οροπέδιο Λασιθίου και στην Ιεράπετρα δεν ήρθε».