Φραγκούλης: Να μην φύγει κανείς από το Καλέ - Δεν υπάρχει πολιτική βούληση για παράταση των κατεδαφίσεων

1:16 μ.μ. - Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024
01:02 μ.μ. - Τρί, 20/16/2024
Image: Φραγκούλης: Να μην φύγει κανείς από το Καλέ - Δεν υπάρχει πολιτική βούληση για παράταση των κατεδαφίσεων

Η αποκεντρωμένη ζητά επιπλέον αστυνομική δύναμη

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, Εμμ. Φραγκούλης, παρευρισκόμενος στο Φρούριο Καλέ όπου πλήθος κόσμου και φορείς βρίσκονται για να στηρίξουν τους επιχειρηματίες της καφεστίασης για την κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών του παραλιακού μετώπου της Ιεράπετρας, προχώρησε σε δηλώσεις καθώς οι διάλογοι βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την στιγμή αλλά όπως φαίνεται προς το παρόν, οι υπηρεσίες φαίνονται ανένδοτες και θέλουν υποχρεωτικά να προχωρήσει η διαδικασία κατεδάφισης. Δήλωσε πως "εμείς παραμένουμε εδώ, δεν κουνάει κανείς μέχρι να πάρουμε μία απάντηση που να μας δίνει μια μικρή ελπίδα. Από την αστυνομία γίνεται το καλύτερο δυνατό, βρίσκονται σε επαφή με τους ανωτέρους του νομού Λασιθίου αλλά και της Κρήτης. Με την αποκεντρωμένη, δυστυχώς, δεν βλέπουμε να κάνουν ούτε μισό βήμα πίσω ενώ εμείς έχουμε δεχτεί ότι όλα αυτά έχουν μία ημερομηνία λήξης και έχουμε δεσμευτεί και για την απομάκρυνση των κατασκευών στο τέλος της σεζόν, μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία θετική απάντηση".

Παρέμβαση έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Καφέ - Εστίασης Ιεράπετρας, κος Εμμ. Μιχελαράκης και πρόσθεσε ότι "αυτό που ζητάει η αποκεντρωμένη είναι να έρθουν παραπάνω αστυνομικές δυνάμεις για να προχωρήσουν στο έργο τους. Οπότε εμείς είμαστε εδώ, παραμένουμε και δεν πέφτει τίποτα".

Συνέχισε ο κος Φραγκούλης λέγοντας πως "ο Δήμος Ιεράπετρας, σύσσωμος θα βοηθήσει και εντός ολίγου θα έχουμε και νέες αποφάσεις αν αυτά που μας πουν είναι κι αυτά αρνητικά. Ήδη τα αυτοκίνητα του Δήμου είναι στο λιμάνι και ο δρόμος προς το Φρούριο Καλέ είναι κλειστός από τα οχήματα της Δημοτικής Αστυνομίας Ιεράπετρας. Περιμένουμε λίγο ακόμη και μετά θα αναλάβουμε κι εμείς τα μέτρα μας. Δυστυχώς, η πολιτική απόφαση είναι η μόνη λύση. Βλέπω μια άτολμη διαδικασία, δεν βλέπω τολμηρούς πολιτικούς, δεν θα αλλάξει ο ρους της ιστορίας αν πάρουμε παράταση μέχρι τον Οκτώβρη. Παραμένουμε εδώ μέχρι τελευταία στιγμή", έκλεισε.