Επιτυχής Παρουσίαση των Δράσεων του 2ου Γυμνασίου Ιεράπετρας στην Ημερίδα του προγράμματος IMMERSE

10:16 π.μ. - Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2023
10:12 π.μ. - Δευ, 04/16/2023
Image: Επιτυχής Παρουσίαση των Δράσεων του 2ου Γυμνασίου Ιεράπετρας στην Ημερίδα του προγράμματος IMMERSE

Το 2ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας ανακοινώνει με χαρά και υπερηφάνεια την ολοκλήρωση της πορείας του στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος IMMERSE και την επιτυχή παρουσίαση των δράσεων του

Το 2ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας ανακοινώνει με χαρά και υπερηφάνεια την ολοκλήρωση της πορείας του στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος IMMERSE και την επιτυχή παρουσίαση των δράσεων του, κατά τη διάρκεια της Ημερίδας Horizon2020 που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023, στην Αθήνα.

hxonews

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το σχολείο μας, συμμετέχοντας ενεργά σε πιλοτικές εφαρμογές, σε δράσεις και στη δημιουργία ψηφιακής βάσης δεδομένων για τις καλές πρακτικές σχετικά με την κοινωνική ένταξη των παιδιών με μεταναστευτικό προφίλ, αναδείχθηκε ως ένα από τα 42 σχολεία στην Κρήτη και ένα από τα περίπου 100 σε όλη την Ελλάδα που συνέβαλαν ενεργά στην επιτυχία του προγράμματος, αφήνοντας το αποτύπωμά του στην όμορφη αυτή διαδρομή.

hxonews

Σαν αποτέλεσμα, στο πλαίσιο της Ημερίδας που οργανώθηκε από την ερευνητική ομάδα του Παντείου Πανεπιστημίου και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης το 2ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας κλήθηκε και είχε την τιμή να παρουσιάσει βίντεο με τις δράσεις του, αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια για την αποτελεσματικότητά και την προσήλωση του στην προώθηση της κοινωνικής ένταξης και στον σεβασμό της διαφορετικότητας. Εργαζόμαστε σκληρά για την ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης και της πολυπολιτισμικής κοινότητας στο σχολείο μας και είμαστε πεπεισμένοι ότι οι κατευθυντήριες γραμμές που προτείνουμε θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τη βελτίωση της εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως καταγωγής.

hxonews

Το 2ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας, σταθερά αφοσιωμένο στη συνεχή προσπάθεια για μια εκπαίδευση που σέβεται και προάγει τη συμπερίληψη και την ενσυναίσθηση, προχωράει πέρα από το IMMERSE με το δικό του ευρωπαϊκό σχέδιο Erasmus με τίτλο "Η συμπερίληψη μέσα από την τέχνη όπως αυτή εκφράζεται στα Λαϊκά πανηγύρια διαφόρων χωρών". Με πείρα και αφοσίωση, συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την εκπαιδευτική και πολιτιστική ποικιλομορφία στο σχολείο μας.

hxonews

Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς το εκπαιδευτικό προσωπικό που ανέλαβε την υλοποίηση του προγράμματος και ιδιαιτέρως την εκπαιδευτικό Πληροφορικής του σχολείου μας κα Χατζογιαννάκη Ελευθερία, τους μαθητές, τους γονείς και όλους τους συνεργάτες που στήριξαν αυτήν την επιτυχημένη πορεία. Η δέσμευσή μας στις αξίες του IMMERSE συνεχίζεται, με το σχολείο μας πρωτοπόρο σε θέματα διαπολιτισμικής κατανόησης και αλληλεγγύης.

Ο Διευθυντής

Δημήτριος Χοϊλούς

Θεολόγος