Έναρξη Λειτουργίας Σχολής Γονέων από το 2ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας

10:35 π.μ. - Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2023
10:11 π.μ. - Τετ, 22/35/2023
Image: Έναρξη Λειτουργίας Σχολής Γονέων από το 2ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας

Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων της εφηβείας

Η εκπαίδευση είναι ένας σταθερός πυλώνας στην ανάπτυξη των νέων. Η εφηβεία είναι μια περίοδος που συχνά συνοδεύεται από πολλά προβλήματα, όπως η αντιμετώπιση της πίεσης το Σχολείο, οι κοινωνικές σχέσεις, η ανάπτυξη της ταυτότητας, η αντιμετώπιση των νέων τεχνολογιών και η ψυχολογική ευημερία.

Ο ρόλος των γονέων είναι κρίσιμος σε αυτήν τη διαδικασία, καθώς μπορούν να παρέχουν την απαραίτητη υποστήριξη και καθοδήγηση. Γι΄ αυτό και δεν είναι μόνο οι μαθητές που χρειάζονται τη στήριξη και την ενημέρωση, αλλά και οι γονείς τους.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε για τη φετινή χρονιά την έναρξη λειτουργίας Σχολής Γονέων από το 2ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων της εφηβείας.

Η Σχολή Γονέων μας θα προσφέρει σε όλους τους γονείς μια ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για θέματα που απασχολούν άμεσα τα παιδιά μας και να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τις δεξιότητες των γονέων στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι έφηβοι σήμερα, όπως η καλή επικοινωνία με τα παιδιά τους, η ανάπτυξη της ψυχολογικής ανθεκτικότητας και η αναγνώριση των σημάτων πιθανών προβλημάτων.

Η Σχολή Γονέων θα λειτουργεί σε μηνιαία βάση. Θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις, διαλέξεις και εργαστήρια με εξειδικευμένους επιστήμονες σε διάφορους τομείς, όπως η εκπαίδευση, η ψυχολογία, η επικοινωνία και η ψυχοκοινωνική υγεία.

Η έναρξη των δράσεων θα γίνει την προσεχή εβδομάδα Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 18:00 στην αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων του 2ου Γυμνασίου Ιεράπετρας.

Το θέμα της πρώτης συνάντησης είναι «Ο ρόλος της οικογένειας στη πρόληψη των εξαρτήσεων». Για το παραπάνω θέμα θα μιλήσουν οι εκπρόσωποι του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη κα Μαριλένα Χατζάκη και η κα Δέσποινα Ταξειδαράκη.

Γι΄ αυτό καλούμε τους γονείς και κάθε πολίτη που ενδιαφέρετε για το παραπάνω θέμα να συμμετάσχουν και να επωφεληθούν από αυτήν την πολύτιμη ευκαιρία. Μόνο μέσα από τη συνεργασία και την ενημέρωση μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο και υγιές περιβάλλον για τα παιδιά μας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Σχολή Γονέων και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το 2ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας στον ακόλουθο αριθμό τηλεφώνου: 2842305028

Είμαστε αποφασισμένοι να παράσχουμε την απαραίτητη υποστήριξη στους γονείς και να συμβάλλουμε στην επίλυση των προβλημάτων της εφηβείας. Σας προσκαλούμε να ενωθείτε μαζί μας σε αυτήν τη σημαντική προσπάθεια.

Ο Διευθυντής

Δημήτριος Κ. Χοϊλούς