Δήλωση Δήμαρχου Ιεράπετρας για την πρώτη μεγάλη πυρκαγιά του 2024

8:37 μ.μ. - Κυριακή, 31 Μαρτίου 2024
08:03 μ.μ. - Κυρ, 31/37/2024
Image: Δήλωση Δήμαρχου Ιεράπετρας  για την πρώτη μεγάλη πυρκαγιά του 2024

"Ας προσέχουμε όλοι ώστε να προστατεύσουμε το φυσικό περιβάλλον, τις περιουσίες και πάνω από όλα να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές"

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης με αφορμή τη φωτιά που εκδηλώθηκε την Κυριακή το μεσημέρι κοντά στο χωριό Μάλλες, από την οποία κινδύνευσε προς στιγμήν η Ιερά Μονή Παναγίας  Εξακουστής, δήλωσε: "Αποφύγαμε τα χειρότερα χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Υπηρεσίας  πολιτικής προστασίας του Δήμου, των κατοίκων της περιοχής και πολλών εθελοντών. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συνέδραμαν.

hxonews

Προσωπικά, μαζί με αντιδημάρχους, μεταξύ αυτών ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος σε θέματα  πολιτικής προστασίας, την προϊσταμένη πολιτικής προστασίας του Δήμου, καθώς και δημοτικούς συμβούλους,  βρεθήκαμε στο σημείο.

hxonews

Ως Δήμος προκειμένου να  συνδράμουμε στο δύσκολο έργο της Πυροσβεστικής διαθέσαμε υδροφόρα και άλλα οχήματα. Με αφορμή το περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί δυσάρεστα θα πρέπει να τονίσουμε ότι βρισκόμαστε έναν περίπου μήνα πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και θα πρέπει να είμαστε σε αυξημένη επιφυλακή όταν ανάβουμε φωτιά στην ύπαιθρο και να τηρούμε αυστηρά, τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται.

Οι καιρικές συνθήκες με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τελευταία, σε συνδυασμό με την παρατεταμένη ανομβρία δυσκολεύουν το έργο της πυρόσβεσης. Ας προσέχουμε όλοι ώστε να προστατεύσουμε το φυσικό περιβάλλον, τις περιουσίες  και πάνω από όλα να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές", τόνισε ο Δήμαρχος.