Δεκάδες στρέμματα γης έκαψε η μεγάλη φωτιά στη Νότια Κρήτη

8:29 π.μ. - Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020
08:07 π.μ. - Πέμ, 23/29/2020
Image: Δεκάδες στρέμματα γης έκαψε η μεγάλη φωτιά στη Νότια Κρήτη

Εξήντα στρέμματα χορτολιβαδικής και πέντε δασικής έκαψε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στον Φοίνικα του Πλακιά στον Δήμο Αγίου Βασιλείου

Εξήντα στρέμματα χορτολιβαδικής και πέντε δασικής έκαψε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στον Φοίνικα του Πλακιά στον Δήμο Αγίου Βασιλείου, νότια του Ρεθύμνου, όπως δήλωσε σήμερα το πρωί στο ekriti.gr ο Γενικός Περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων Κρήτης, Αρχιπύραρχος, Δημοσθένης Μπουντουράκης.

Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά με τις πληροφορίες να λένε ότι κινητοποιήθηκε και το Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εμπρησμών, χωρίς όμως για την ώρα, να υπάρχει κάποια ένδειξη για ανθρώπινη ενέργεια.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν τεράστια με δεκάδες πυροσβέστες να ρίχνονται στη μάχη με τις φλόγες ενώ ρίψεις νερού έκανε και το ελικόπτερο από τα Χανιά.

Η φωτιά ξέσπασε πολύ κοντά σε σπίτια ωστόσο η άμεση επέμβαση των πυροσβεστών αλλά και των οχημάτων που προσφέρθηκαν από τον Δήμο, απέτρεψαν τα χειρότερα.

ekriti.gr