Anadolu: Η Τουρκία θέτει σε επιφυλακή πολεμικά πλοία στο Αιγαίο

7:17 μ.μ. - Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2018
07:07 μ.μ. - Παρ, 06/17/2018
Image: Anadolu: Η Τουρκία θέτει σε επιφυλακή πολεμικά πλοία στο Αιγαίο

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας έχει λάβει εντολή να είναι έτοιμο για παν ενδεχόμενο στο Αιγαίο γι΄ αυτό και λαμβάνει αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Ειδικότερα, το τουρκικό πολεμικό ναυτικό θέτει σε επιφυλακή μια φρεγάτα, δύο πυραυλακάτους αλλά και μονάδα των ειδικών δυνάμεων SAT (μονάδα υποβρυχίων καταστροφών). 
 
Η εντολή φέρεται να δόθηκε λόγω της έντασης που επικρατεί στο Αιγαίο και ενώ απομένουν τρεις εβδομάδες έως τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της 24ης Ιουνίου.
 
Υπενθυμίζεται ότι, χθες, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επιτέθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του για το «Δίκτυο NATURA 2000», σχολιάζοντας «πως δεν υπάρχουν νομικές διατάξεις για τους ισχυρισμούς του Έλληνα Προέδρου». Από την πλευρά του, το ελληνικό ΥΠΕΞ κάλεσε την Τουρκία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο. «Για ακόμη μια φορά η Τουρκία δείχνει να αγνοεί τι σημαίνει Ευρωπαϊκή Ένωση, ευρωπαϊκή έννομη τάξη και ευρωπαϊκό κεκτημένο», απάντησε η Προεδρία της Δημοκρατίας. 
 
tvxs.gr