Α. Πετράς: Δολιοφθορές στα pillars σε Ιεράπετρα και Μακρύ Γιαλό

11:53 π.μ. - Τρίτη, 2 Ιανουαρίου 2018
11:01 π.μ. - Τρί, 02/53/2018
Image: Α. Πετράς: Δολιοφθορές στα pillars σε Ιεράπετρα και Μακρύ Γιαλό

Τα pillars τροφοδοτούν με νερό και ρεύμα τα ημερόπλοια και τα καραβάκια

Δολιοφθορές υπέστησαν  pillars  που είχαν τοποθετηθεί από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ιεράπετρας στην προβλήτα που αράζουν τα πλοία για τη νήσο Χρυσή αλλά και στο αλιευτικό καταφύγιο Μακρύ Γιαλού , σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Δ.Λ.Τ Ιεράπετρας κ. Αντώνη Πετρά στον Ηχώ Fm 99,8 .  Τα pillars τροφοδοτούν με  νερό και ρεύμα τα ημερόπλοια και τα καραβάκια που δραστηριοποιούνται στους παραπάνω χώρους. Ευχήθηκε  κακοπροαίρετες ενέργειες να σταματήσουν. Τα μηχανήματα αυτά  είναι για όλους και εξυπηρετούν ανάγκες επαγγελματιών. Αποτελούν  δημόσια περιουσία και καλό θα είναι να τα προσέχουμε. Ο τρόπος με τον οποίο έχουν υποστεί φθορές τους  οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είναι δολιοφθορά και βέβαια το θέμα τους  προβληματίζει.  Πλέον θα πρέπει να γίνουν επιδιορθώσεις στα μηχανήματα.   Αναμένουν  τα ανταλλακτικά και εκτιμάται  ότι περίπου τον Μάρτιο θα τοποθετηθούν ξανά.
 
Τα  μηχανήματα είναι ανθεκτικά στον καιρό και τη θάλασσα , όμως δεν είναι άθραυστα και ειδικά εάν κάποιος τα χτυπήσει με κάποιο αντικείμενο  γιατί δυστυχώς και στο παρελθόν  έχουμε δει τις οθόνες σπασμένες, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Πετράς .
 
Ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. σχετικά με την τοποθέτηση συστήματος  ασφάλειας με 5 ασύρματες web cams στο χώρο της προβλήτας και το αλιευτικό καταφύγιο της Ιεράπετρας και προβληματισμούς που μετέφεραν στον Ηχώ fm 99,8 πολίτες , μας ενημέρωσε ότι προκειμένου να γίνει η τοποθέτησή τους έχουν παρθεί οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις από τους αρμόδιους φορείς και τις υπηρεσίες. Τοποθετήθηκαν στο πλαίσιο της προσπάθειας συνολικής αναβάθμισης σε όλη τη ζώνη λιμένα.  Ήταν  μάλιστα και ένα αίτημα των επαγγελματιών και ερασιτεχνών αλιέων.  Πρόσθεσε ακόμη ότι έχει γίνει  εγκατάσταση του νέου συστήματος παροχής ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο τόσο στην  προβλήτα όσο και στο Αλιευτικό καταφύγιο της Ιεράπετρας. Οι επισκέπτες θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο internet με υψηλές ταχύτητες εντελώς δωρεάν. Επίσης σύντομα αναμένεται  ανεβεί στον ιστοχώρο και η σελίδα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου της Ιεράπετρας με πολλές πληροφορίες για την πόλη και όχι μόνο.


Ακολουθεί συνέντευξη κ. Πετρά: