Θραψανιώτης για Μπραμιανά – «Οδηγούμαστε» σε ΣΔΙΤ για την ολοκλήρωση των έργων;

11:28 π.μ. - Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2023
11:10 π.μ. - Τρί, 24/28/2023
Image: Θραψανιώτης για Μπραμιανά – «Οδηγούμαστε» σε ΣΔΙΤ για την ολοκλήρωση των έργων;

Τι είπε ο πρώην Βουλευτής Εμμ. Θραψανιώτη για την απένταξη των συνοδών έργων του φράγματος αλλά και τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Για την απένταξη των συμπληρωματικών έργων του φράγματος Μπραμανιών, το έργο του ΒΟΑΚ στο τμήμα κοντά στη Νεάπολη, αλλά και τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τοποθετήθηκε στον Ηχώ 99,8 ο πρώην Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ νομού Λασιθίου κ. Εμμ. Θραψανιώτης.

Ειδικότερα για τα εσωκομματικά και τον νέο πρόεδρο κ. Σ.Κασσελάκη είπε ότι τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών ήταν βαρύ πλήγμα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακολούθησαν η παραίτηση Τσίπρα, οι εσωκομματικές εκλογές και η παρουσία του κ. Κασσελάκη που τελικά αναδείχθηκε πρόεδρος. Τα προβλήματα είναι υπαρκτά, υπάρχουν εσωτερικά ζητήματα και ο ΣΥΡΙΖΑ περνά μια κρίσιμη περίοδο. Ο ΣΥΡΙΖΑ κρίσεις έχει περάσει και στο παρελθόν, κατάφερε όμως να γίνει κυβέρνηση και τώρα πιστεύουμε ότι θα την ξεπεράσει και πάλι. Δεν έγινε βέβαια ένας απολογισμός, διευρύνονται οι διαφωνίες μέσα στο κόμμα που είναι πολυταξικό και κάπως έτσι πηγαίνουμε προς το συνέδριο που προσδιορίζεται για τον Φεβρουάριο, σημείωσε.

Σε ότι αφορά την απένταξη των συνοδών έργων του Φράγματος είπε ότι, προεκλογικά είχα θέσει το ερώτημα για ποιο λόγο δεν είχε υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου της απένταξης και τελικά επιβεβαιώθηκα. Παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις και εκ μέρους του υφυπουργού υποδομών κ. Ταχιάου. Είναι πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης η απένταξη των έργων και πολύ φοβάμαι για το μέλλον των έργων. Εκτιμώ δε ότι είναι θεωρητική η προσέγγιση της ένταξης τους στο ΕΣΠΑ ή το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. 

Φοβάμαι ακόμη ότι για έργα που έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και  δεν έχουν ολοκληρωθεί στα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί, θα αναγκαστούμε να επιστρέψουμε χρήματα. Θυμίζω δε ότι έχουν προκηρυχθεί  δυο έργα στον νομό, σε Χοχλακιές και Άγιο  Ιωάννη, με έτοιμη μελέτη επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν είχαμε χρήματα για να γίνουν καθώς ήμασταν υπό επιτροπεία. Του Αγίου Ιωάννη είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ όμως η ΝΔ δεν τα προχώρησε και το προχωρά με ΣΔΙΤ. Δεν αποκλείεται να δούμε και τα συνοδά έργα του φράγματος Μπραμιανών να υλοποιούνται  μέσω ΣΔΙΤ ,εκτίμησε ο κ. Θραψανιώτης.