Αεροδρόμιο Καστελίου

Αεροδρόμιο Καστελίου: Ιστορική μέρα - «Έπιασαν» δουλειά οι μπουλντόζες

#
09.10.2019 15:32

Ξεκίνησαν οι εργασίες για το μεγάλο αναπτυξιακό έργο

 
Ιστορική μέρα στην περιοχή του δήμου Μινώα Πεδιάδος και την Κρήτη καθώς «έπιασαν» δουλειά το πρωί της Τετάρτης οι μπουλντόζες στον Ευαγγελισμό. 
 
Οι εργασίες αφορούν στις πρώτες τομές στο έδαφος ενώ θα εγκατασταθεί μελλοντικά και το εργοτάξιο για να κατασκευαστεί το νέο αεροδρόμιο Καστελίου. 
 
Αρχικά εκριζώθηκαν 200-220 ελαιόδεντρα τα οποία δεν είχαν ελιές ενώ σε πρώτο στάδιο θα καθαριστεί μια έκταση 20 στρεμμάτων. 
 
Όλες οι ενέργειες γίνονται με την παρουσία της Αρχαιολογίας.
 
Σύμφωνα με το δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος κ. Φραγκάκη τα χρονοδιαγράμματα τηρούνται κανονικά. Μάλιστα και στο παρελθόν έχει κάνει λόγο "για ένα έργο για τον τόπο μας και την Κρήτη που θα έπρεπε να ενώνει τους δημότες".
 
Το χρονοδιάγραμμα του έργου
 
«Κατασκευαστικά δε θα χρειαστούμε 5 αλλά 4 χρόνια και, όταν τελειώσει, να είστε σίγουροι, το νέο αεροδρόμιο θα είναι αντάξιο του βαρυσήμαντου τουριστικού ρόλου της Κρήτης», έχουν επισημάνει για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι οι Ινδοί επενδυτές που έχουν πάρει το μεγάλο αναπτυξιακό έργο σε επενδυτική σύμπραξη με τον ελληνικό όμιλο της ΤΕΡΝΑ.
 
Η κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ και GMR θα έχει τελικά το 54,1% της εταιρείας, αφού το υπόλοιπο 45,9% θα εκχωρηθεί, με βάση τη σύμβαση παραχώρησης που έχει υπογραφεί και κυρωθεί ήδη από το Κοινοβούλιο, στο ελληνικό Δημόσιο.
 
neakriti.gr
 
-->

Σχετικά άρθρα

Στην Αθήνα για το αεροδρόμιο Καστελίου αντιπροσωπεία του Δήμου Μινώα Πεδιάδος

Το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε τη σχετική απόφαση με στόχο να διασφαλιστούν οι αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής

Καταγγέλλουν την έναρξη εργασιών για το νέο αεροδρόμιο οι κάτοικοι του Ευαγγελισμού

Ανακοίνωση του Συλλόγου "ΚΥΠΕΡΑΣ"

Αεροδρόμιο Καστελίου: Ιστορική μέρα - «Έπιασαν» δουλειά οι μπουλντόζες

Ξεκίνησαν οι εργασίες για το μεγάλο αναπτυξιακό έργο

Ζητούν την παρέμβαση του Μητροπολίτη για να μην κατασκευαστεί το αεροδρόμιο Καστελίου

Οι κάτοικοι εκτιμούν πως εφόσον κατασκευαστεί το νέο αεροδρόμιο θα καταστραφούν οι περιουσίες τους, τη στιγμή που οι τιμές των απαλλοτριώσεων παραμένουν αρκετά χαμηλές και αφήνουν ακτήμονες αρκετούς αγρότες

Αεροδρόμιο Καστελίου και ΒΟΑΚ ανάμεσα στα έργα για την ανάπτυξη

Ένα ισορροπημένο δημόσιο και ιδιωτικό πρόγραμμα επενδύσεων στις υποδομές και τις μεταφορές είναι καθοριστικός παράγοντας για την ανάπτυξη της οικονομίας τα επόμενα χρόνια

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του αεροδρομίου στο Καστέλι

Ο νόμος για το νέο αεροδρόμιο παραβιάζει την ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

Ψάχνετε κάποια εκπομπή και δεν την βρίσκατε;

Επικοινωνήστε μαζί μας πατώντας το κουμπί επικοινωνία.