Ιεράπετρα

Θα υπάρχουν εκπαιδευτικοί να ανοίξουν τα σχολεία;

#
13.08.2019 18:21

Αναρωτιέται ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιεράπετρας- Μαρία Λιουδάκη

Στις 24/04/2019 εκδόθηκε η προκήρυξη 3ΕΑ/2019, η οποία αφορά την κατάρτιση πινάκων για την πλήρωση κενών θέσεων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής αλλά και για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ΕΑΕ. Ο νόμος 4589/2019, που αφορά το νέο σύστημα μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, ψηφίστηκε στα τέλη Ιανουαρίου, γεγονός που σημαίνει πως με βάση το νομοθετικό πλαίσιο η προκήρυξη θα έπρεπε να είχε εκδοθεί μέσα σ’ ένα μήνα.
 
Ωστόσο καμία ενέργεια δεν έχει γίνει με αποτέλεσμα χιλιάδες συνάδελφοι να βρίσκονται σε αβεβαιότητα. Οι συνάδελφοί μας είναι όμηροι της ολιγωρίας του Υπουργείου το οποίο δεν έχει αναρτήσει πίνακες αναπληρωτών ούτε πίνακες διορισμών, δεν έχει κάνει κατανομή στην ειδική και δεν έχει ανοίξει ο ΟΠΣΥΔ προκειμένου να κάνουν αίτηση.
 
Η ανακοίνωση «κλειδωμένων» πινάκων στην γενική και την ειδική αγωγή καταστρατηγεί κάθε έννοια δικαίου. Αρκετοί συνάδελφοι βρέθηκαν να μην έχουν καταθέσει δήλωση ενώ τόσα χρόνια δούλευαν στην εκπαίδευση. Αυτοί οι συνάδελφοι, σύμφωνα με τις διαρροές του Υπουργείου για κλειδωμένους πίνακες, θα μείνουν για άλλη μια χρονιά άνεργοι, όπως και οι εκπαιδευτικοί  που αποφοίτησαν από το Πανεπιστήμιο ή απέκτησαν τίτλους σπουδών τη φετινή χρονιά. Αυτό είναι πέρα για πέρα άδικο. Το Υπουργείο μεταθέτει τις ευθύνες του στον ΑΣΕΠ και το αντίστροφο για το ζήτημα της κατάρτισης πινάκων με τελικούς αποδέκτες τους συναδέλφους μας και κατ’ επέκταση τα σχολεία, καθώς εκφράζουμε έντονα την ανησυχία μας για έγκαιρη στελέχωση. Ο Σύλλογός μας απαιτεί το διορισμό όλων των αναπληρωτών, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της εκπαίδευσης, με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία.
 
ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:
 
Να κατανεμηθούν οι 4.500 θέσεις στην ΕΑΕ και να πραγματοποιηθούν άμεσα και χωρίς καθυστέρηση οι μόνιμοι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019.
Να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εκδοθεί το συντομότερο η εγκύκλιος για τις προσλήψεις αναπληρωτών με διαβεβαίωση ότι αρχές Σεπτεμβρίου όλοι οι αναπληρωτές θα βρίσκονται στα σχολεία της χώρας, κάτι που συνέβαινε σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία 3 χρόνια.
Να προστεθούν οι προϋπηρεσίες του 2019 στους πίνακες (μέσω του ΟΠΣΥΔ) που θα αξιοποιηθούν για τις προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Να έχουν δυνατότητα αίτησης και ένταξης στους φετινούς πίνακες και όσοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν κατά την περσινή χρονιά.
Για το Δ.Σ.
 
Ο Πρόεδρος Γιάννης Πασπαράκης
 
Η Γενική Γραμματέας Μαρία Βασαρμίδου
 
-->

Σχετικά άρθρα

Ιεράπετρα όπως Βενετία!!Εικόνες

Πλημμύρισαν οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης -Χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές του Δήμου

Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στην Ιεράπετρα

Φωτιά πήρε αυτοκίνητο στην οδό Παγωμένου- Επί τόπου η Πυροσβεστική

Καλαντζάκης για το τμήμα Φυσικοθεραπείας: «Τα πολιτικά σας παιχνίδια δε μας αφορούν»

Δε θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση σε αυτούς που κυβερνούν να αποτρέψουν τη λειτουργία του τμήματος και θα αποφασίσουμε όλοι μαζί για τις επόμενες άμεσες κινήσεις

Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο: Με πυροτεχνήματα και αιφνιδιασμούς αντιλαμβάνεται ο Δήμαρχος τη συνεργασία

Ζούμε νέους καιρούς και μια νέα αντίληψη και προσέγγιση στην έννοια της συνεργασίας μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Μόνο υπερηφάνεια για το πρώτο βραβείο ταινίας μικρού μήκους στο Νηπιαγωγείο Φέρμων

Πρώτο Βραβείο ταινιών μικρού μήκους στην κατηγορία Νηπιαγωγείων, το Νηπιαγωγείο Φέρμων Ιεράπετρας, στον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Οπτικοακουστικής Δημιουργίας «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ» για το σχ.Ετος 2018-19

Δώδεκα μήνες φυλακή στους 11 αγρότες για τα επεισόδια στο Λιμάνι Ηρακλείου

Ήταν τότε που κυρίως αγρότες από την Ιεράπετρα συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου και διαμαρτυρήθηκαν για την απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας

Ψάχνετε κάποια εκπομπή και δεν την βρίσκατε;

Επικοινωνήστε μαζί μας πατώντας το κουμπί επικοινωνία.