Ιεράπετρα

Θα υπάρχουν εκπαιδευτικοί να ανοίξουν τα σχολεία;

#
13.08.2019 18:21

Αναρωτιέται ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιεράπετρας- Μαρία Λιουδάκη

Στις 24/04/2019 εκδόθηκε η προκήρυξη 3ΕΑ/2019, η οποία αφορά την κατάρτιση πινάκων για την πλήρωση κενών θέσεων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής αλλά και για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ΕΑΕ. Ο νόμος 4589/2019, που αφορά το νέο σύστημα μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, ψηφίστηκε στα τέλη Ιανουαρίου, γεγονός που σημαίνει πως με βάση το νομοθετικό πλαίσιο η προκήρυξη θα έπρεπε να είχε εκδοθεί μέσα σ’ ένα μήνα.
 
Ωστόσο καμία ενέργεια δεν έχει γίνει με αποτέλεσμα χιλιάδες συνάδελφοι να βρίσκονται σε αβεβαιότητα. Οι συνάδελφοί μας είναι όμηροι της ολιγωρίας του Υπουργείου το οποίο δεν έχει αναρτήσει πίνακες αναπληρωτών ούτε πίνακες διορισμών, δεν έχει κάνει κατανομή στην ειδική και δεν έχει ανοίξει ο ΟΠΣΥΔ προκειμένου να κάνουν αίτηση.
 
Η ανακοίνωση «κλειδωμένων» πινάκων στην γενική και την ειδική αγωγή καταστρατηγεί κάθε έννοια δικαίου. Αρκετοί συνάδελφοι βρέθηκαν να μην έχουν καταθέσει δήλωση ενώ τόσα χρόνια δούλευαν στην εκπαίδευση. Αυτοί οι συνάδελφοι, σύμφωνα με τις διαρροές του Υπουργείου για κλειδωμένους πίνακες, θα μείνουν για άλλη μια χρονιά άνεργοι, όπως και οι εκπαιδευτικοί  που αποφοίτησαν από το Πανεπιστήμιο ή απέκτησαν τίτλους σπουδών τη φετινή χρονιά. Αυτό είναι πέρα για πέρα άδικο. Το Υπουργείο μεταθέτει τις ευθύνες του στον ΑΣΕΠ και το αντίστροφο για το ζήτημα της κατάρτισης πινάκων με τελικούς αποδέκτες τους συναδέλφους μας και κατ’ επέκταση τα σχολεία, καθώς εκφράζουμε έντονα την ανησυχία μας για έγκαιρη στελέχωση. Ο Σύλλογός μας απαιτεί το διορισμό όλων των αναπληρωτών, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της εκπαίδευσης, με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία.
 
ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:
 
Να κατανεμηθούν οι 4.500 θέσεις στην ΕΑΕ και να πραγματοποιηθούν άμεσα και χωρίς καθυστέρηση οι μόνιμοι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019.
Να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εκδοθεί το συντομότερο η εγκύκλιος για τις προσλήψεις αναπληρωτών με διαβεβαίωση ότι αρχές Σεπτεμβρίου όλοι οι αναπληρωτές θα βρίσκονται στα σχολεία της χώρας, κάτι που συνέβαινε σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία 3 χρόνια.
Να προστεθούν οι προϋπηρεσίες του 2019 στους πίνακες (μέσω του ΟΠΣΥΔ) που θα αξιοποιηθούν για τις προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Να έχουν δυνατότητα αίτησης και ένταξης στους φετινούς πίνακες και όσοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν κατά την περσινή χρονιά.
Για το Δ.Σ.
 
Ο Πρόεδρος Γιάννης Πασπαράκης
 
Η Γενική Γραμματέας Μαρία Βασαρμίδου
 
-->

Σχετικά άρθρα

Στις 25 Αυγούστου η ορκωμοσία του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας

Η τελετή θα λάβει χώρα στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στις 20 00. Στην ίδια τελετή θα ορκιστούν και τα τοπικά συμβούλια

Στην Παραλία του Περιστερά οι φωλιές της θαλάσσιας χελώνας Καρέτα

Μετά την Γρα - Λυγιά φωλιές καρέτα καρέτα κοντά σε παραλία του Περιστερά Ιεράπετρας

Το μήνυμα του Σεβ Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Κυρίλλου για την εορτή της κοιμήσεως της Θεοτόκου

Δεκαπεναύγουστος 2019

Το μήνυμα του δημάρχου Ιεράπετρας για τον Δεκαπενταύγουστο

H αυριανή ημέρα είναι από τις σημαντικότερες για την Ορθοδοξία. Ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου, η γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Ανοιχτή συζήτηση για την πολιτιστική ανάπτυξη της παλιάς πόλης της Ιεράπετρας και του Καβουσίου το Σάββατο 17 Αυγούστου

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας και ώρα 20.00

Νέος πρόεδρος για τα Λιοντάρια

Ο επιτυχημένος επαγγελματίας κ. Μαγούλης στο τιμόνι της Αναγέννησης!

Ψάχνετε κάποια εκπομπή και δεν την βρίσκατε;

Επικοινωνήστε μαζί μας πατώντας το κουμπί επικοινωνία.