Ιεράπετρα

Ολοκληρώνεται το έργο ανάπλασης του περιβάλλοντα χώρου του Καλέ

#
12.08.2019 21:29

Η πορεία έργων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στο Δήμο Ιεράπετρας

 
Συνάντηση και ενημερωτική συζήτηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου κα. Χρύσα Σοφιανού για την πορεία έργων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στο Δήμο Ιεράπετρας.
 
Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Δήμαρχος και η κα. Σοφιανού επισκέφτηκαν το φρούριο του Καλέ όπου ολοκληρώνεται το έργο ανάπλασης του περιβάλλοντα χώρου (205.000€) και ξεκινά ένα μεγάλο έργο Στερέωσης, Προστασίας και Ανάδειξης του Φρουρίου, συνολικού προϋπολογισμού 609.195€. Επιπλέον, επισκέφτηκαν την Άνω Σύμη της Τ.Κ. Μουρνιών όπου θα ξεκινήσει η ανάπλαση του οικισμού γύρω από την ιστορική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου (60.000€).
 
Όπως δήλωσε ο κ. Καλαντζάκης: «Εντός του ευρύτερου σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής για τη συνολική αναβάθμιση του Δήμου Ιεράπετρας, έχουμε θέσει σε προτεραιότητα τα έργα που αναδεικνύουν ιστορικά σημεία του τόπου μας δημιουργώντας σημεία αρχαιολογικούκαι τουριστικού ενδιαφέροντος.
 
Με τη συνεχή συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου προχωράμε στην ολοκλήρωση της επισκευής και συντήρησης  της «Οικίας Ναπολέοντα», την επισκευή κτιρίου αρχαιολογικής συλλογής Ιεράπετρας, τη διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου του φρουρίου Καλέ και τις ανασκαφικές έρευνες στο αρχαίο θέατρο Ιεράπετρας, στη νήσο Χρυσή και την αρχαία Ιεράπυτνα.
 
Επιπλέον, ξεκινούν οι εργασίες για την προστασία και ανάδειξη του φρουρίου Καλέ καθώς και η ανάδειξη κι άλλων μνημειακών χώρων που χρήζουν σεβασμού, προστασίας και ανάδειξης.
 
Ευχαριστώ την κα. Σοφιανού για τη γόνιμη συνεργασία και συνεχίζουμε με συνέπεια την υλοποίηση του σχεδιασμού μας.»
 
-->

Σχετικά άρθρα

Ιεράπετρα όπως Βενετία!!Εικόνες

Πλημμύρισαν οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης -Χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές του Δήμου

Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στην Ιεράπετρα

Φωτιά πήρε αυτοκίνητο στην οδό Παγωμένου- Επί τόπου η Πυροσβεστική

Καλαντζάκης για το τμήμα Φυσικοθεραπείας: «Τα πολιτικά σας παιχνίδια δε μας αφορούν»

Δε θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση σε αυτούς που κυβερνούν να αποτρέψουν τη λειτουργία του τμήματος και θα αποφασίσουμε όλοι μαζί για τις επόμενες άμεσες κινήσεις

Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο: Με πυροτεχνήματα και αιφνιδιασμούς αντιλαμβάνεται ο Δήμαρχος τη συνεργασία

Ζούμε νέους καιρούς και μια νέα αντίληψη και προσέγγιση στην έννοια της συνεργασίας μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Μόνο υπερηφάνεια για το πρώτο βραβείο ταινίας μικρού μήκους στο Νηπιαγωγείο Φέρμων

Πρώτο Βραβείο ταινιών μικρού μήκους στην κατηγορία Νηπιαγωγείων, το Νηπιαγωγείο Φέρμων Ιεράπετρας, στον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Οπτικοακουστικής Δημιουργίας «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ» για το σχ.Ετος 2018-19

Αρχαία Ελιά Καβουσίου: Η προστασία του μνημείου να έρθει στα χέρια του Δήμου Ιεράπετρας

Θα ζητήσουμε την αλλαγή του ΦΕΚ δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο Δήμαρχος Θ. Καλαντζάκης

Ψάχνετε κάποια εκπομπή και δεν την βρίσκατε;

Επικοινωνήστε μαζί μας πατώντας το κουμπί επικοινωνία.