Πόσο λειτούργησε τελικά το αντιπλημμυρικό της Ν. Φωκά;

9:15 π.μ. - Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019
09:11 π.μ. - Τρί, 19/15/2019
Image: Πόσο λειτούργησε τελικά το αντιπλημμυρικό της Ν. Φωκά;

Απαντήσεις από τον αντιδήμαρχο Μ. Γεωργαλάκη

Επί ποδός ήταν τις τελευταίες ημέρες τα συνεργεία του δήμου Ιεράπετρας προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προέκυψαν από τη βροχή που έπεσε τόσο την Κυριακή όσο και τη Δευτέρα. Ο αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Γεωργαλάκης ανέφερε στον Ηχώ 99,8 ότι με βάση το ύψος και την ένταση της βροχής το αντιπλημμυρικό έργο επί της οδού Νικηφόρου Φωκά, λειτούργησε και ήταν μια ευκαιρία για μια δοκιμή ώστε εάν έχουν προκύψει προβλήματα να γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις. Το έργο δεν έχει παραδοθεί ακόμη καθώς χρειάζεται να ολοκληρωθούν κάποιες εργασίες.
 
Από εκεί και πέρα υπήρξαν προβλήματα ευρύτερα στην πόλη λόγω των φερτών υλικών που έφραζαν τις σχάρες και εμπόδιζαν την ομαλή απορροή των υδάτων
 
Επίσης προβλήματα παρουσιάστηκαν στο δημοτικό σχολείο στη Γρα Λυγιά, στο δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο στο Κάτω Χωριό και στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο 2ο Δημοτικό.
 
Ο κ. Γεωργαλάκης πρόσθεσε ότι υπάρχουν μικρές ή μεγάλες κατολισθήσεις  και ζημιές στο κεντρικό οδικό δίκτυο καθώς και στην αγροτική οδοποιία και έθιξε το θέμα με τις καταπατήσεις ρεμάτων.   

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Γεωργαλάκη: