Ιεράπετρα

Ιεράπετρα δεν είναι μόνο το Νησί

#
15.05.2019 15:19

Ανακοίνωση της Ομάδας Εργασίας «City Branding» του Συνδυασμού Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο

Ιεράπετρα για μας είναι το φυσικό περιβάλλον το τόπου μας, τα γραφικά χωριά μας και οι παραδοσιακοί οικισμοί, οι ανεκτίμητοι αρχαιολογικοί θησαυροί και θρησκευτικοί χώροι που αποπνέουν έντονη πνευματικότητα, η μοναδική πολιτιστική και λαογραφική κληρονομιά μας, οι τουριστικές υπηρεσίες μας υψηλού επιπέδου, τα ποιοτικά μας προϊόντα που διαθέτουν εξαιρετική γεύση και άρωμα. 
 
Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά του τόπου μας, συνθέτουν ένα «πολύχρωμο ψηφιδωτό», που θα μπορούσε, αξιοποιώντας το με σεβασμό, να οδηγήσει το Δήμο σε μια νέα εποχή.
 
Δεν θα «ανακαλύψουμε τον τροχό». Τα παραδείγματα πόλεων που μπήκαν στη διαδικασία να καθορίσουν τη ταυτότητά τους με επιτυχία, αξιοποιώντας καινοτόμα εργαλεία όπως το «city branding» είναι πολλά σε όλο τον κόσμο, και αυτά που κατάφεραν είναι ακόμη περισσότερα. Τα Τρίκαλα αποτελούν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αξιοποίησης αυτών των εργαλείων, ενώ η Θεσσαλονίκη κατάφερε σε τρία χρόνια να τριπλασιάσει τους επισκέπτες της, αξιοποιώντας τη πολιτισμική της κληρονομιά.
 
Γιατί όμως να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία όταν δεν έχουμε νερό να πιούμε και δεν έχουμε κλείσει τις λακκούβες στους δρόμους θα ρωτήσει κάποιος….
 
Οι απαντήσεις είναι πολλές. Θα μας βοηθήσει να ανέβουμε θέσεις στο διεθνή χωρικό ανταγωνισμό, να δημιουργήσουμε ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της πόλης και των χωριών μας, να διαμορφώσουμε ένα κοινό στόχο και να συνεργαστούμε για τη τοπική ανάπτυξη, να βρούμε λύσεις για πρακτικά και λειτουργικά προβλήματα της πόλης και τέλος να κεφαλαιοποιήσουμε τη θετική εμπειρία της πόλης, των υπηρεσιών και των προϊόντων μας.
 
Επιδίωξή μας, μέσω της διαδικασίας επανακαθορισμού της ταυτότητας του Δήμου μας (City Branding), συνδυάζοντας το υλικό και άυλο «κεφάλαιό» του με τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που μας δίνει η τεχνολογία της πληροφορίας και των επικοινωνιών (ICT), να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας και να βελτιώσουμε την εμπειρία που αποκομίζουν οι επισκέπτες του τόπου μας.
Χρησιμοποιώντας σύγχρονα και καινοτόμα εργαλεία και υιοθετώντας συμμετοχικές και δημοκρατικές μεθόδους και διαδικασίες, θέτουμε τις βάσεις για την δημιουργία ενός Δήμου Πρότυπο, όπου θα προοδεύσουμε ως άνθρωποι και τον οποίο θα αγκαλιάσουν τα παιδιά μας.
 
 
Η Ομάδα Εργασίας “City Branding”
του Συνδυασμού Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο
 
 
 
 
 
 
 
-->

Σχετικά άρθρα

Πλήθος πιστών στον Αρχιερατικό Εσπερινό της εορτής της Αγίας Μαρίνας Καλογέρων

Με τη συμμετοχή πολλών πιστών από την ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης

Λευκή Νύχτα στην Ιεράπετρα - Όλη η πόλη μια γιορτή!

Μέρος των εσόδων θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου της Κιβωτού του Κόσμου

Διακοπές ρεύματος την Πέμπτη σε διάφορες περιοχές της Ιεράπετρας

Οι διακοπές ρεύματος ήταν προγραμματισμένες για σήμερα, Τετάρτη όμως λόγω καιρικών συνθηκών αναβάλλονται για την Πέμπτη 18/07

1.265.000€ για την ανακαίνιση του Γηροκομείου Ιεράπετρας

Υπεγράφη σήμερα μεταξύ του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας η σύμβαση για το έργο «Ανακαίνιση του Γηροκομείου Ιεράπετρας»

Χάθηκε μικρόσωμο σκυλάκι στην Ιεράπετρα

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Οι στόχοι του Συνεταιρισμού ΑΝΑΤΟΛΗ για την νέα καλλιεργητική περίοδο

Η χρονιά έκλεισε με μειωμένη παραγωγή αλλά καλύτερες τιμές

Ψάχνετε κάποια εκπομπή και δεν την βρίσκατε;

Επικοινωνήστε μαζί μας πατώντας το κουμπί επικοινωνία.