Ιεράπετρα

Ιεράπετρα δεν είναι μόνο το Νησί

#
15.05.2019 15:19

Ανακοίνωση της Ομάδας Εργασίας «City Branding» του Συνδυασμού Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο

Ιεράπετρα για μας είναι το φυσικό περιβάλλον το τόπου μας, τα γραφικά χωριά μας και οι παραδοσιακοί οικισμοί, οι ανεκτίμητοι αρχαιολογικοί θησαυροί και θρησκευτικοί χώροι που αποπνέουν έντονη πνευματικότητα, η μοναδική πολιτιστική και λαογραφική κληρονομιά μας, οι τουριστικές υπηρεσίες μας υψηλού επιπέδου, τα ποιοτικά μας προϊόντα που διαθέτουν εξαιρετική γεύση και άρωμα. 
 
Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά του τόπου μας, συνθέτουν ένα «πολύχρωμο ψηφιδωτό», που θα μπορούσε, αξιοποιώντας το με σεβασμό, να οδηγήσει το Δήμο σε μια νέα εποχή.
 
Δεν θα «ανακαλύψουμε τον τροχό». Τα παραδείγματα πόλεων που μπήκαν στη διαδικασία να καθορίσουν τη ταυτότητά τους με επιτυχία, αξιοποιώντας καινοτόμα εργαλεία όπως το «city branding» είναι πολλά σε όλο τον κόσμο, και αυτά που κατάφεραν είναι ακόμη περισσότερα. Τα Τρίκαλα αποτελούν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αξιοποίησης αυτών των εργαλείων, ενώ η Θεσσαλονίκη κατάφερε σε τρία χρόνια να τριπλασιάσει τους επισκέπτες της, αξιοποιώντας τη πολιτισμική της κληρονομιά.
 
Γιατί όμως να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία όταν δεν έχουμε νερό να πιούμε και δεν έχουμε κλείσει τις λακκούβες στους δρόμους θα ρωτήσει κάποιος….
 
Οι απαντήσεις είναι πολλές. Θα μας βοηθήσει να ανέβουμε θέσεις στο διεθνή χωρικό ανταγωνισμό, να δημιουργήσουμε ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της πόλης και των χωριών μας, να διαμορφώσουμε ένα κοινό στόχο και να συνεργαστούμε για τη τοπική ανάπτυξη, να βρούμε λύσεις για πρακτικά και λειτουργικά προβλήματα της πόλης και τέλος να κεφαλαιοποιήσουμε τη θετική εμπειρία της πόλης, των υπηρεσιών και των προϊόντων μας.
 
Επιδίωξή μας, μέσω της διαδικασίας επανακαθορισμού της ταυτότητας του Δήμου μας (City Branding), συνδυάζοντας το υλικό και άυλο «κεφάλαιό» του με τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που μας δίνει η τεχνολογία της πληροφορίας και των επικοινωνιών (ICT), να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας και να βελτιώσουμε την εμπειρία που αποκομίζουν οι επισκέπτες του τόπου μας.
Χρησιμοποιώντας σύγχρονα και καινοτόμα εργαλεία και υιοθετώντας συμμετοχικές και δημοκρατικές μεθόδους και διαδικασίες, θέτουμε τις βάσεις για την δημιουργία ενός Δήμου Πρότυπο, όπου θα προοδεύσουμε ως άνθρωποι και τον οποίο θα αγκαλιάσουν τα παιδιά μας.
 
 
Η Ομάδα Εργασίας “City Branding”
του Συνδυασμού Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο
 
 
 
 
 
 
 

Σχετικά άρθρα

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Τάκης Πατεράκης με την παράταξη του Α. Πετρά στον Ηχώ 99,8

Υποψήφιος με τον συνδυασμό «Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο»

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Σταύρος Χατζάκης με τον συνδυασμό του Α. Πανταζή, στον Ηχώ 99,8

Πως ο δήμος μπορεί να συμβάλλει στον τομέα υγείας και γιατί το ενδεχόμενο να κλείσει το Νοσοκομείο παραμένει υπαρκτό

Απόψεις από τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Γ. Φωτιάδη εν όψει των εκλογών

Με τον συνδυασμό «Ενωμένη Ιεράπετρα» με επικεφαλής την Ελένη Βλάσση

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Γ. Γουλιδάκης με τον συνδυασμό του Στ. Αρναουτάκη στον Ηχώ 99,8

«Προς όφελος του Λασιθίου οι συνεργασίες μεταξύ των 4 δήμων, της αντιπεριφέρειας και της Περιφέρειας»

Λύση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Α Ιεράπετρας

Συζήτηση στη γενική συνέλευση - Κυριακή 2 Ιουνίου 2019

Πανήγυρη Ιερού Ναού Αγίου Iωάννου του Ρώσου Ιεράπετρας

Την Δευτέρα 27 Μαϊου 2019

Ψάχνετε κάποια εκπομπή και δεν την βρίσκατε;

Επικοινωνήστε μαζί μας πατώντας το κουμπί επικοινωνία.