Ιεράπετρα

Βιωματικό αρχαιολογικό συνέδριο 3-5 Μαϊου στην Ιεράπετρα

#
02.05.2019 12:13

Με εργαστήρια κεραμικής, ρωμαϊκών χτενισμάτων, μαγειρικής, ομιλίες, ξεναγήσεις

Ένα τριήμερο με μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον θα διεξαχθεί από 3-5 Μαϊου στην Ιεράπετρα. Η πρωτεργάτης κα Κλαίρη Γιαννίρη αρχαιολόγος  και ο γνωστός και αγαπητός αρχαιολόγος  και καθηγητής προϊστορικής αρχαιολογίας  κ. Γ. Παπαδάτος βρέθηκαν στο στούντιο του Ηχώ 99,8 αναλύοντας το πρόγραμμα και τους στόχους του φεστιβάλ.
 
Το ArchaeoLogic είναι ένα τριήμερο βιωματικό αρχαιολογικό φεστιβάλ στην Ιεράπετρας της Κρήτης.Ο σκοπός του φεστιβάλ είναι να φέρει την τοπική κοινωνία κοντά στην πλούσια αρχαιολογική και πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής μέσω ποικίλων ευχάριστων δραστηριοτήτων.
 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διεπιστημονικές διαλέξεις από διακεκριμένους επαγγελματίες, εργαστήρια, εκθέσεις και προβολές, μινωικά μαγειρέματα, μουσικά δρώμενα, εξόρμηση στο παραδοσιακό χωριό Ανατολή.

Archae-Logic
 
Κάθε μέρα του προγράμματος είναι αφιερωμένη σε μία διαφορετική θεματική, εμπνευσμένη από τα μοναδικά χαρακτηριστικά της Ιεράπετρας και λαμβάνει χώρα στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των μνημείων της πόλης.
 
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ βασίζεται στη συμμετοχικότητα και απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, καταγωγής, μορφωτικού και κοινωνικού επιπέδου.
 
Ειδικότερα ο κ. Παπαδάτος έκανε αναφορά στις ανασκαφές στην θέση Γαϊδουροφά στην Ανατολή Ιεράπετρας που για 7η χρονιά συνεχίζονται και φτάνουν σιγά σιγά στην ολοκλήρωσή τους. Ευρήματα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον που δείχνουν ότι μινωικό κτίριο που ήρθε στο φως ήταν διοικητικό και οικονομικό κέντρο όπου συγκεντρώνονταν η παραγωγή  (προϊόντα)  και διοχετευόταν  στη συνέχεια, πιθανότατα, στην πεδιάδα της Ιεράπετρας. Αυτό οδηγεί στη σκέψη ότι στην Ιεράπετρα υπάρχει κάτι μεγαλύτερο πχ μια μινωική πολιτεία. Τόνισε ακόμη ότι στην Ιεράπετρα είναι σε εξέλιξη πολλές αρχαιολογικές ανασκαφές, Παχειά Άμμο, Καβούσι, αρχαίο θέατρο Ιεράπετρας, Γουρνιά, Χρυσή και αλλού κάτι που μεταξύ άλλων αναδεικνύει την αναγκαιότητα να γίνουν υποδομές στην Ιεράπετρα.

58613040-2663652327010234-472453300277477376-n

 
Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:

 
 
 
 
-->

Σχετικά άρθρα

Ιεράπετρα όπως Βενετία!!Εικόνες

Πλημμύρισαν οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης -Χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές του Δήμου

Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στην Ιεράπετρα

Φωτιά πήρε αυτοκίνητο στην οδό Παγωμένου- Επί τόπου η Πυροσβεστική

Το hxonews.gr καταγράφει εικόνες από τη χθεσινή κακοκαιρία στην Ιεράπετρα

Απαιτείται προσοχή σε όλο το οδικό δίκτυο και τους αγροτικούς δρόμους

Μπήκαν νερά σε αίθουσες του Δημοτικού σχολείου στη Γρα Λυγιά - Επί τόπου ο αντιδήμαρχος Μ. Γεωργαλάκης

Κατολισθήσεις στο δρόμο Ιεράπετρας - Καλαμαύκας

Στοιχεία για τα ύψη βροχής στην Ιεράπετρα

Επιτέλους στην Ιεράπετρα «μύρισε» χειμώνας

Αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στο Κάτω Χωριό Ιεράπετρας - video

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο στο ύψος του Κάτω Χωριού

Ψάχνετε κάποια εκπομπή και δεν την βρίσκατε;

Επικοινωνήστε μαζί μας πατώντας το κουμπί επικοινωνία.