Ελλάδα

Το μεσημέρι τα «αποκαλυπτήρια» του νέου εξεταστικού – Με κινητοποιήσεις απαντούν οι μαθητές

#
14.03.2019 08:29

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου θα συναντηθεί σήμερα στις 14:00 με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) όπου θα τους ενημερώσει για το σχέδιο του υπουργείου

Ο υπουργός Παιδείας  Κώστας Γαβρόγλου θα συναντηθεί σήμερα στις 14:00  με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) όπου θα τους ενημερώσει για το σχέδιο του υπουργείου ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει άτυπη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους για το νέο Λύκειο και το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
 
Μετά από αρκετή καθυστέρηση, παρουσιάζεται το μεσημέρι το νέο εξεταστικό σύστημα το οποίο θα εγκαινιάσουν οι υποψήφιοι το σχολικό έτος 2019-20.
 
Ο υπουργός Παιδείας  Κώστας Γαβρόγλου θα συναντηθεί σήμερα στις 14:00  με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) όπου θα τους ενημερώσει για το σχέδιο του υπουργείου ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει άτυπη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους για το νέο Λύκειο και το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
 
Αρκετά από τα σημεία του νέου εξεταστικού έχουν γίνει ήδη γνωστά ενώ κάποια άλλα παραμένουν σε εκκρεμότητα. Το βέβαιο είναι ότι η ελεύθερη πρόσβαση που ευαγγελιζόταν ο κ. Γαβρόγλου θα αφορά μόνο τμήματα χαμηλής ζήτησης τα οποία οι περισσότεροι υποψήφιοι… προσπερνούν όταν είναι να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό δελτίο.
 
Στο πλαίσιο αυτό, τα τμήματα θα χωριστούν σε «πράσινα» και «κόκκινα». Για τα πρώτα – τα λεγόμενα και χαμηλής ζήτησης – οι υποψήφιοι θα μπαίνουν μόνο με τον βαθμό του απολυτηρίου ενώ για τα υπόλοιπα οι τελειόφοιτοι μαθητές της Γ΄ λυκείου θα πρέπει να περάσουν από τη… βάσανο των πανελλαδικών.
 
Ένα από τα μεγάλα ερωτήματα, είναι πως θα αποκτάται το απολυτήριο λυκείου το οποίο θα αποτελεί «διαβατήριο» για τις σχολές χαμηλής ζήτησης των ΑΕΙ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μαθητές θα δίνουν εξετάσεις στο τέλος του χρόνου ανά περιφέρεια σε θέματα που θα επιλέγουν ομάδες καθηγητών και τα οποία θα μπαίνουν σε κλήρωση. Πολλοί φοβούνται ότι η εφαρμογή αυτού του μέτρου θα οδηγήσει σε περίεργα… μονοπάτια, καθώς σε ορισμένες περιφέρειες καθηγητές μπορεί να επιλέγουν ευκολότερα θέματα σε σχέση με κάποιους άλλους ή το αντίθετο.
 
Κινητοποιήσεις από μαθητές
 
Την έντονη αντίδραση των μαθητών έχει προκαλέσει το νέο εξεταστικό, βασικά σημεία του οποίου έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
 
«Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, με τους αγώνες μας, τις καταλήψεις και τις πορείες μας, το έχουμε κάνει ξεκάθαρο στον υπουργό και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ: Ούτε να το σκέφτονται να φέρουν το απαράδεκτο νομοσχέδιό τους που κάνει ακόμα πιο εξοντωτικό εξεταστικό κέντρο το σχολείο μας! Θα μας βρουν απέναντί τους!» αναφέρει το Συντονιστικό των μαθητών απαιτώντας από την κυβέρνηση να μην καταθέσει το σχέδιο για το νέο εξεταστικό.
 
Μάλιστα έχουν προαναγγείλει συλλαλητήριο στα Προπύλαια προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στο νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ.
 
 
in.gr

Σχετικά άρθρα

Αριθμός - σοκ από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»: 191 παιδιά εξαφανίστηκαν το 2018

Την Παγκόσμια Ημέρα Εξαφανισμένου Παιδιού τιμά ο Οργανισμός και ολόκληρη η Ελλάδα

Πανελλαδικές: Ανακοινώθηκε ο αριθμός των εισακτέων για τα τμήματα των ΑΕΙ

Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Παιδείας τον αριθμό των εισακτέων για τα τμήματα της ανώτατης εκπαίδευσης

Σοκάρουν τα στοιχεία - Πλήγμα σε ελιά και αμπέλι από την κλιματική αλλαγή

Φακέλους για τη στήριξη των αγροτών καταθέτει στο υπουργείο η Ομάδα Αμπελουργών - Σοκάρουν τα στοιχεία για μείωση της παραγωγής σε ελιά και αμπέλια

Μάθε που ψηφίζεις στις Εκλογές 2019 με ένα κλικ

Λίγες μέρες έμειναν μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών της 26ης Μαΐου

Δέχεστε ενοχλητικά τηλεφωνήματα; – Δείτε τι μπορείτε να κάνετε

Τι μπορείτε να κάνετε για να τα αποφύγετε- Όλοι πρέπει να γνωρίζουμε

Στους 33 βαθμούς «σκαρφάλωσε» ο υδράργυρος σε Ηράκλειο και Σητεία

Σύμφωνα με το Μετεωρολογικό και Υδρολογικό Παρατηρητήριο Κρήτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr

Ψάχνετε κάποια εκπομπή και δεν την βρίσκατε;

Επικοινωνήστε μαζί μας πατώντας το κουμπί επικοινωνία.