Απολογούνται οι «μαϊμού» αστυνομικοί που εξαπατούσαν πολίτες

08.03.2019 10:58

Σήμερα θα βρεθούν ενώπιον του ανακριτή

Το κατώφλι του ανακριτή αναμένεται να περάσουν σήμερα το πρωί για να απολογηθούν οι δύο άνδρες, 42 και 53 χρόνων, που παρίσταναν τους αστυνομικούς και εξαπατούσαν πολίτες αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά.
 
Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν προχθές από τις αστυνομικές αρχές και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος τους άσκησε ποινικές διώξεις για εξαπάτηση.
 
Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, οι δράστες σε λιγότερο από έναν μήνα (από 9 Φεβρουαρίου έως 5 Μαρτίου), εξαπάτησαν επτά συνολικά ανθρώπους στο δήμο Μινώα Πεδιάδος Ηρακλείου και αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν πέντε ακόμα άτομα.
 
Οι δύο άνδρες επέλεγαν ως θύματά τους κυρίως ηλικιωμένα άτομα και υποδυόμενοι τους αστυνομικούς ή ακόμα και ανθρώπους της εκκλησίας τους παρουσίαζαν ψευδή στοιχεία και τους έπαιρναν χρήματα.
 
Ως αστυνομικοί τους έλεγαν πως θα διευθετήσουν κάποιες υποθέσεις τους και τους ζητούσαν χρήματα για δήθεν παράβολα ενώ ως άνθρωποι της εκκλησίας τους έπειθαν πως έκαναν έρανο είτε για κάποια ενορία, είτε για να βοηθήσουν κάποιον συνάνθρωπο.
 
Με αυτές τις μεθόδους οι δύο δράστες κατάφεραν και απέσπασαν 3.600 ευρώ σε μετρητά.
 
 
cretapost.gr