Ιεράπετρα

Μετά τις συστάσεις έρχονται πρόστιμα για τους θεριακλήδες της Ιεράπετρας

#
11.02.2019 11:30

Σύντονα ενημερωτική εκδήλωση για την πυρασφάλεια στα καταστήματα καφέ εστίασης

Ο αντικαπνιστικός νόμος στη χώρα μας να έχει ψηφιστεί ωστόσο όμως το ερώτημα είναι εάν και κατά πόσο εφαρμόζεται τόσο από  τους καταστηματάρχες όσο και από τους καπνίζοντες.  Τα τελευταίο διάστημα είναι σε εξέλιξη υγειονομικοί έλεγχοι και τα πρόστιμα για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων αλλά και για τους καπνίζοντες είναι μεγάλα 500 και 50 ευρώ αντίστοιχα. Στην Ιεράπετρα οι έλεγχοι προς το παρόν έχουν χαρακτήρα σύστασης ωστόσο όμως κάποια στιγμή όταν  διαπιστώνεται πως ο νόμος δεν τηρείται  τα πρόστιμα θα επιβάλλονται. Καλό θα είναι αφενός μεν οι καταστηματάρχες να φροντίσουν για αυτό ,  να ενημερώσουν με τη σειρά τους,  τους πελάτες από την άλλη όμως θα πρέπει και οι καπνιστές να ενημερωθούν και να συνειδητοποιήσουν ότι δεν πρέπει να καπνίζουν, τονίζει ο πρόεδρος του συλλόγου καφέ εστίασης κ. Εμμ. Μιχελαράκης. Προσθέτει ακόμη πως ο νόμος δεν είναι σαφής σχετικά με το ηλεκτρονικό τσιγάρο . Σημειώνοντας παράλληλα πως όταν κάποια στιγμή τα καταστήματα εφάρμοσαν τον νόμο είδαν την πελατεία τους να μειώνεται αισθητά.  Ο κ. Μιχελαράκης αναφέρθηκε στη συνέχεια σε μια δράση που προγραμματίζουν και έχει να κάνει με το θέμα της πυρασφάλειας στα καταστήματα και στο πλαίσιο αυτό τις επόμενες ημέρες θα γίνει μια συνάντηση σε συνεργασία και με την Πυροσβεστική Υπηρεσία προκειμένου να ενημερωθούν οι καταστηματάρχες για την ενεργητική και παθητική πυρασφάλεια αλλά και τη χρήση πυροσβεστικών μέσων. 
-->

Σχετικά άρθρα

Ληστεία υπό την απειλή μαχαιριού σε περίπτερο στην Ιεράπετρα

Περιστατικό ληστείας έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Δευτέρας σε περίπτερο στην πόλη της Ιεράπετρας.

Προσοχή απάτη! Με σχολικά ημερολόγια άγνωστοι εξαπατούν πολίτες στην Ιεράπετρα

Ο σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη» ενημερώνει υπεύθυνα ότι δεν έχει εκδοθεί κανένα ημερολόγιο από το Σύλλογο

Η εκδήλωση λήξης των Ενοριακών Παιδικών και Νεανικών Συνάξεων (αγόρια) της Ι. Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας στην Ιερά Μονή Παναγίας Βρυωμένου Μεσελέρων

Απονεμήθηκαν τα βραβεία των διαφόρων διαγωνισμών στους νικητές και ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος έδωσε τις πατρικές ευχές του σε όλα τα παιδιά, στα οποία μοίρασε παγωτά.

Στη φυλακή, για οκτώ χρόνια, ο προπονητής - Κρίθηκε ένοχος χωρίς ελαφρυντικά

Το Δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα την αναγνώριση ελαφρυντικών, ενώ στο Δικαστικό Μέγαρο βρίσκονται ακόμη διαδηλωτές που από νωρίς έδωσαν το "παρών" με πανό, ενώ επιβλέπουν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Εμπορικός Σύλλογος Ιεράπετρας: Πέμπτη 18 Ιουλίου η Λευκή Νύχτα στην Ιεράπετρα

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, ο Εμπορικός Σύλλογος Ιεράπετρας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας διοργανώνει και φέτος τη Λευκή Νύχτα στην πόλη της Ιεράπετρας.

Προσοχή :Καλώδιο της ΔΕΗ έπεσε στο δρόμο Φέρμα - Αγιά Φωτιά

Ενημερώθηκαν ΔΕΔΔΗΕ και Αστυνομία

Ψάχνετε κάποια εκπομπή και δεν την βρίσκατε;

Επικοινωνήστε μαζί μας πατώντας το κουμπί επικοινωνία.