Κρήτη

Ξεκίνησε για ακόμα μία χρονιά το πρόγραμμα «Άθληση για Όλους» στον Δήμο Ιεράπετρας

#
10.02.2019 16:29

Ξεκίνησε για ακόμα μία χρονιά το πρόγραμμα «Άθληση για Όλους» στον Δήμο Ιεράπετρας. Φέτος θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά πέντε διαφορετικά προγράμματα

Τα τρία που ήδη λειτουργούσαν: «Άσκηση στην Τρίτη Ηλικία», «Αθλητισμός και Γυναίκα», «Άθληση Ατόμων με Αναπηρίες» και δύο νέα τμήματα, αυτό της «Άσκησης στην προσχολική ηλικία» και «Παιδί και Αθλητισμός».
 
Τα εν λόγω προγράμματα στοχεύουν στη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας των συμμετεχόντων. Άλλωστε η άθληση αποτελεί μία δραστηριότητα που μειώνει το άγχος και την πίεση της καθημερινότητας ενώ παράλληλα συμβάλλει στην κοινωνικότητα των ατόμων μέσω των ομαδικών αθλημάτων. Επίσης, η οποιαδήποτε αθλητική ενασχόληση δύναται να αναπτύξει τις εμπειρίες και τις δεξιότητες των αθλούμενων.  
 
Εξίσου σημαντική προσφορά παρέχει ο αθλητισμός στη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών, προσφέροντας τους παράλληλα αναψυχή και αθλητική παιδεία.
 
Τα εν λόγω προγράμματα θα πραγματοποιηθούν σε χώρους άθλησης των ΟΤΑ και σε χώρους ψυχαγωγίας, στο παραλιακό γυμναστήριο και σε λοιπές δομές του Δήμου, όπως το ΚΑΠΗ και το ΚΔΑΠ μεΑ.
 
Η διάρκεια των προγραμμάτων θα είναι οκτώ μήνες, με κόστος συμμετοχής στα δέκα ευρώ ανά μήνα για κάθε αθλούμενο. Οι ώρες και τα τμήματα που θα δημιουργηθούν θα λειτουργήσουν σύμφωνα με τις ανάγκες των συμμετεχόντων. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου Ιεράπετρας στον αρμόδιο υπάλληλο, κ. Μάνο Αϊβαλιώτη οδός Ομηρείας 8, 4ος όροφος  τηλ. 2842341 305.
 
 
Όπως δήλωσε η αντιδήμαρχος, κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη:
 
«Προσφέρουμε για ακόμα μία φορά στους δημότες μας όλων των ηλικιών, μέσω των προγραμμάτων «Άθληση για όλους» τη δυνατότητα να αθληθούν, να ψυχαγωγηθούν, να κοινωνικοποιηθούν και να βελτιώσουν την σωματική και ψυχική τους υγεία .
 
 
Στηρίζουμε έμπρακτα τις δραστηριότητες που προάγουν το αθλητικό ιδεώδες και καλλιεργούν το πνεύμα και το σώμα.
 
 
Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των δημοτών μας και φροντίζουμε να δημιουργούμε ευχάριστες διεξόδους στην καθημερινότητά τους.»

Σχετικά άρθρα

Όμορφη εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως στην πόλη της Σητείας

Η καθιερωμένη εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης»

Νέο τροχαίο στην Κρήτη με θύμα διανομέα

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι στο Ηράκλειο και πιο συγκεκριμένα στην Πλατεία Σινάνη με θύμα δικυκλιστή, διανομέα φαγητού

Η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία της Μεγάλης Δευτέρας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας

O Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στο εκκλησίασμα καλή Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα

Αιδώς είναι η κατάσταση στον ΒΟΑΚ μετά από 50 Χρόνια !!!

Απάντηση του Υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου Λασιθίου Μανόλη Αβραμάκη, σχετικά με το άρθρο του κ. Μανόλη Μενεγάκη για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης

ΡΑΕ σε ΑΔΜΗΕ: Προχωρήστε το καλώδιο Κρήτης – Αττικής

Σύμφωνα με τους κύκλους του ΑΔΜΗΕ η ΡΑΕ αργεί να αποχαρακτηρίσει το ελληνικό τμήμα της μεγάλης ηλεκτρικής διασύνδεσης «Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας» από «έργο κοινού ενδιαφέροντος» (PCI) ως «εθνικό έργο»

Ο συνδυασμός «Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο» συγχαίρει τον Δήμο Ιεράπετρας για την επιτυχή διεξαγωγή του Final-4 στο Βόλεϊ

Η Ιεράπετρα στο επίκεντρο του αθλητικού ενδιαφέροντός σε όλη την Ελλάδα το διήμερο των αγώνων

Ψάχνετε κάποια εκπομπή και δεν την βρίσκατε;

Επικοινωνήστε μαζί μας πατώντας το κουμπί επικοινωνία.