Κρήτη

Ξεκίνησε για ακόμα μία χρονιά το πρόγραμμα «Άθληση για Όλους» στον Δήμο Ιεράπετρας

#
10.02.2019 16:29

Ξεκίνησε για ακόμα μία χρονιά το πρόγραμμα «Άθληση για Όλους» στον Δήμο Ιεράπετρας. Φέτος θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά πέντε διαφορετικά προγράμματα

Τα τρία που ήδη λειτουργούσαν: «Άσκηση στην Τρίτη Ηλικία», «Αθλητισμός και Γυναίκα», «Άθληση Ατόμων με Αναπηρίες» και δύο νέα τμήματα, αυτό της «Άσκησης στην προσχολική ηλικία» και «Παιδί και Αθλητισμός».
 
Τα εν λόγω προγράμματα στοχεύουν στη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας των συμμετεχόντων. Άλλωστε η άθληση αποτελεί μία δραστηριότητα που μειώνει το άγχος και την πίεση της καθημερινότητας ενώ παράλληλα συμβάλλει στην κοινωνικότητα των ατόμων μέσω των ομαδικών αθλημάτων. Επίσης, η οποιαδήποτε αθλητική ενασχόληση δύναται να αναπτύξει τις εμπειρίες και τις δεξιότητες των αθλούμενων.  
 
Εξίσου σημαντική προσφορά παρέχει ο αθλητισμός στη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών, προσφέροντας τους παράλληλα αναψυχή και αθλητική παιδεία.
 
Τα εν λόγω προγράμματα θα πραγματοποιηθούν σε χώρους άθλησης των ΟΤΑ και σε χώρους ψυχαγωγίας, στο παραλιακό γυμναστήριο και σε λοιπές δομές του Δήμου, όπως το ΚΑΠΗ και το ΚΔΑΠ μεΑ.
 
Η διάρκεια των προγραμμάτων θα είναι οκτώ μήνες, με κόστος συμμετοχής στα δέκα ευρώ ανά μήνα για κάθε αθλούμενο. Οι ώρες και τα τμήματα που θα δημιουργηθούν θα λειτουργήσουν σύμφωνα με τις ανάγκες των συμμετεχόντων. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου Ιεράπετρας στον αρμόδιο υπάλληλο, κ. Μάνο Αϊβαλιώτη οδός Ομηρείας 8, 4ος όροφος  τηλ. 2842341 305.
 
 
Όπως δήλωσε η αντιδήμαρχος, κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη:
 
«Προσφέρουμε για ακόμα μία φορά στους δημότες μας όλων των ηλικιών, μέσω των προγραμμάτων «Άθληση για όλους» τη δυνατότητα να αθληθούν, να ψυχαγωγηθούν, να κοινωνικοποιηθούν και να βελτιώσουν την σωματική και ψυχική τους υγεία .
 
 
Στηρίζουμε έμπρακτα τις δραστηριότητες που προάγουν το αθλητικό ιδεώδες και καλλιεργούν το πνεύμα και το σώμα.
 
 
Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των δημοτών μας και φροντίζουμε να δημιουργούμε ευχάριστες διεξόδους στην καθημερινότητά τους.»
-->

Σχετικά άρθρα

Ορκίστηκε η νέα Περιφερειακή Αρχή Κρήτης

Με την φράση «πεμπτουσία της πολιτικής μας είναι η συμμετοχή όλων στο έργο που καλούμαστε να υλοποιήσουμε», ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, έδωσε το στίγμα της πολιτικής λειτουργίας που θα έχει η Περιφέρεια στη νέα αυτοδιοικητική περίοδο που ξεκινά από την 1η Σεπτεμβρίου.

Ζημιά στο κεντρικό δίκτυο ύδρευσης της Ιεράπετρας, απαιτείται προσοχή από τους οδηγούς

Στο ύψος των Ελαιοδεξαμενών

Διθυραμβικές κριτικές για το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας και για την καλλιτεχνική διευθύντρια Ελένη Βλάσση

Με χαμόγελα, χιούμορ και εκπλήξεις η τελετή λήξης του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας.

Μαύρη μέρα για τα Χανιά – Δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες

Δεύτερη αυτοκτονία σημειώθηκε στην Κρήτη μέσα σε λίγες ώρες προκαλώντας σοκ στην τοπική κοινωνία.

Η Ελένη Μπορμπουδάκη η νέα Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης

Ανακοινώθηκαν οι επτά νέοι Διοικητές των ΥΠΕ! Όλα τα ονόματα

Γ Γουλιδάκης: Επισκευάζονται οι δρόμοι σε Καλλιθέα. Ανατολή -Μάλλες-Παραδόθηκαν τα γήπεδα

Ο Περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Γουλιδάκης στον ΗΧΏ για τα έργα της Περιφέρειας Κρήτης στην Ιεράπετρα

Ψάχνετε κάποια εκπομπή και δεν την βρίσκατε;

Επικοινωνήστε μαζί μας πατώντας το κουμπί επικοινωνία.