Κρήτη

Ξεκινάει η Συντήρηση του Βιολογικού Καθαρισμού Ιεράπετρας

#
10.02.2019 16:23

Υπεγράφη την Πέμπτη μεταξύ του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη και του εκπροσώπου της Αναδόχου Εταιρείας, κ. Εμμανουήλ Διαλυνά, η σύμβαση για το έργο «Συντήρηση και Λειτουργία Η/Μ Εγκαταστάσεων Βιολογικών Καθαρισμών»

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 74.387,60€ και αφορά σε εργασίες συντήρησης και βελτίωσης της λειτουργίας των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού Ιεράπετρας.
 
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης:  «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το μεγάλο αυτό έργο συντήρησης του βιολογικού καθαρισμού Ιεράπετρας που αποτελεί το επιστέγασμα των επί σειρά ετών προσπαθειών της παρούσας Δημοτικής Αρχής για βελτίωση των συνθηκών στο βιολογικό της Ιεράπετρας.
 
Μετά το κλείσιμο της ΔΕΥΑΙ γνωρίζοντας τα προβλήματα της υπηρεσίας και επιθυμώντας την καλύτερη και γρηγορότερη επίλυση των θεμάτων δημιουργήσαμεμία νέα διεύθυνση ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης, την στελεχώσαμε με το κατάλληλο επιστημονικό και εργατικό προσωπικό, εξασφαλίσαμε την καθημερινή κιεπισταμένη συντήρηση των ηλεκτρολογικών και μηχανολογικών εγκαταστάσεων καισε συνέχεια των παραπάνω υπογράφουμε σήμερα το έργο συντήρησης που θα βελτιώσει ακόμα περισσότερο τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού της Ιεράπετρας.
 
Επίσης ως δημοτική αρχή θεωρήσαμε από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε απαράδεκτο σε μια ξηροθερμική περιοχή όπως είναι ο Δήμος Ιεράπετρας τα νερά του βιολογικού να καταλήγουν στη θάλασσα.
 
 
Γι’ αυτό μετά από μεγάλη προσπάθεια ολοκληρώνουμε τη μελέτη, με τις κατάλληλες εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες,  για την χρηματοδότηση και τηλειτουργία της τριτοβάθμιας επεξεργασίας του βιολογικού μέσω της οποίας θα αρδεύονται 5000 στρέμματα καλλιεργειών του Δήμου Ιεράπετρας βοηθώντας δεκάδες αγρότες  και προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον.
 
 
Πρόκειται για τη βέλτιστη λύση, καθώς μέσω οικολογικής διαχείρισης του νερού επιτυγχάνεται η αξιοποίησή του για άρδευση των καλλιεργειών, αφού έχουν προηγηθεί περιβαλλοντικές μελέτες της Δημοτικής Αρχής και κατάλληλες αδειοδοτήσεις, και παύει να οδηγείται και να χάνεται στη θάλασσα ανεκμετάλλευτο.
 
 
Ευχαριστώ τον αντιδήμαρχο κ. Πέτρο Μαστοράκη, και το σκληρά εργαζόμενο προσωπικό του βιολογικού για τη συνεργασία και την προσπάθεια που καταβάλουν καθημερινά  ώστε να έχουμε πλέον το βιολογικό καθαρισμό Ιεράπετρας σε τόσο καλή λειτουργική κατάσταση.»
 
 
 
 
 
-->

Σχετικά άρθρα

Ορκίστηκε η νέα Περιφερειακή Αρχή Κρήτης

Με την φράση «πεμπτουσία της πολιτικής μας είναι η συμμετοχή όλων στο έργο που καλούμαστε να υλοποιήσουμε», ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, έδωσε το στίγμα της πολιτικής λειτουργίας που θα έχει η Περιφέρεια στη νέα αυτοδιοικητική περίοδο που ξεκινά από την 1η Σεπτεμβρίου.

Ζημιά στο κεντρικό δίκτυο ύδρευσης της Ιεράπετρας, απαιτείται προσοχή από τους οδηγούς

Στο ύψος των Ελαιοδεξαμενών

Διθυραμβικές κριτικές για το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας και για την καλλιτεχνική διευθύντρια Ελένη Βλάσση

Με χαμόγελα, χιούμορ και εκπλήξεις η τελετή λήξης του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας.

Μαύρη μέρα για τα Χανιά – Δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες

Δεύτερη αυτοκτονία σημειώθηκε στην Κρήτη μέσα σε λίγες ώρες προκαλώντας σοκ στην τοπική κοινωνία.

Η Ελένη Μπορμπουδάκη η νέα Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης

Ανακοινώθηκαν οι επτά νέοι Διοικητές των ΥΠΕ! Όλα τα ονόματα

Γ Γουλιδάκης: Επισκευάζονται οι δρόμοι σε Καλλιθέα. Ανατολή -Μάλλες-Παραδόθηκαν τα γήπεδα

Ο Περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Γουλιδάκης στον ΗΧΏ για τα έργα της Περιφέρειας Κρήτης στην Ιεράπετρα

Ψάχνετε κάποια εκπομπή και δεν την βρίσκατε;

Επικοινωνήστε μαζί μας πατώντας το κουμπί επικοινωνία.