Κρήτη

Ξεκινάει η Συντήρηση του Βιολογικού Καθαρισμού Ιεράπετρας

#
10.02.2019 16:23

Υπεγράφη την Πέμπτη μεταξύ του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη και του εκπροσώπου της Αναδόχου Εταιρείας, κ. Εμμανουήλ Διαλυνά, η σύμβαση για το έργο «Συντήρηση και Λειτουργία Η/Μ Εγκαταστάσεων Βιολογικών Καθαρισμών»

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 74.387,60€ και αφορά σε εργασίες συντήρησης και βελτίωσης της λειτουργίας των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού Ιεράπετρας.
 
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης:  «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το μεγάλο αυτό έργο συντήρησης του βιολογικού καθαρισμού Ιεράπετρας που αποτελεί το επιστέγασμα των επί σειρά ετών προσπαθειών της παρούσας Δημοτικής Αρχής για βελτίωση των συνθηκών στο βιολογικό της Ιεράπετρας.
 
Μετά το κλείσιμο της ΔΕΥΑΙ γνωρίζοντας τα προβλήματα της υπηρεσίας και επιθυμώντας την καλύτερη και γρηγορότερη επίλυση των θεμάτων δημιουργήσαμεμία νέα διεύθυνση ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης, την στελεχώσαμε με το κατάλληλο επιστημονικό και εργατικό προσωπικό, εξασφαλίσαμε την καθημερινή κιεπισταμένη συντήρηση των ηλεκτρολογικών και μηχανολογικών εγκαταστάσεων καισε συνέχεια των παραπάνω υπογράφουμε σήμερα το έργο συντήρησης που θα βελτιώσει ακόμα περισσότερο τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού της Ιεράπετρας.
 
Επίσης ως δημοτική αρχή θεωρήσαμε από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε απαράδεκτο σε μια ξηροθερμική περιοχή όπως είναι ο Δήμος Ιεράπετρας τα νερά του βιολογικού να καταλήγουν στη θάλασσα.
 
 
Γι’ αυτό μετά από μεγάλη προσπάθεια ολοκληρώνουμε τη μελέτη, με τις κατάλληλες εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες,  για την χρηματοδότηση και τηλειτουργία της τριτοβάθμιας επεξεργασίας του βιολογικού μέσω της οποίας θα αρδεύονται 5000 στρέμματα καλλιεργειών του Δήμου Ιεράπετρας βοηθώντας δεκάδες αγρότες  και προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον.
 
 
Πρόκειται για τη βέλτιστη λύση, καθώς μέσω οικολογικής διαχείρισης του νερού επιτυγχάνεται η αξιοποίησή του για άρδευση των καλλιεργειών, αφού έχουν προηγηθεί περιβαλλοντικές μελέτες της Δημοτικής Αρχής και κατάλληλες αδειοδοτήσεις, και παύει να οδηγείται και να χάνεται στη θάλασσα ανεκμετάλλευτο.
 
 
Ευχαριστώ τον αντιδήμαρχο κ. Πέτρο Μαστοράκη, και το σκληρά εργαζόμενο προσωπικό του βιολογικού για τη συνεργασία και την προσπάθεια που καταβάλουν καθημερινά  ώστε να έχουμε πλέον το βιολογικό καθαρισμό Ιεράπετρας σε τόσο καλή λειτουργική κατάσταση.»
 
 
 
 
 

Σχετικά άρθρα

Όμορφη εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως στην πόλη της Σητείας

Η καθιερωμένη εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης»

Νέο τροχαίο στην Κρήτη με θύμα διανομέα

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι στο Ηράκλειο και πιο συγκεκριμένα στην Πλατεία Σινάνη με θύμα δικυκλιστή, διανομέα φαγητού

Η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία της Μεγάλης Δευτέρας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας

O Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στο εκκλησίασμα καλή Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα

Αιδώς είναι η κατάσταση στον ΒΟΑΚ μετά από 50 Χρόνια !!!

Απάντηση του Υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου Λασιθίου Μανόλη Αβραμάκη, σχετικά με το άρθρο του κ. Μανόλη Μενεγάκη για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης

ΡΑΕ σε ΑΔΜΗΕ: Προχωρήστε το καλώδιο Κρήτης – Αττικής

Σύμφωνα με τους κύκλους του ΑΔΜΗΕ η ΡΑΕ αργεί να αποχαρακτηρίσει το ελληνικό τμήμα της μεγάλης ηλεκτρικής διασύνδεσης «Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας» από «έργο κοινού ενδιαφέροντος» (PCI) ως «εθνικό έργο»

Ο συνδυασμός «Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο» συγχαίρει τον Δήμο Ιεράπετρας για την επιτυχή διεξαγωγή του Final-4 στο Βόλεϊ

Η Ιεράπετρα στο επίκεντρο του αθλητικού ενδιαφέροντός σε όλη την Ελλάδα το διήμερο των αγώνων

Ψάχνετε κάποια εκπομπή και δεν την βρίσκατε;

Επικοινωνήστε μαζί μας πατώντας το κουμπί επικοινωνία.