Οικονομία

Βροχή πλειστηριασμών μετά το νόμο Κατσέλη

#
06.02.2019 14:03

Η «αντικατάσταση» του νόμου Κατσέλη, φαίνεται πως φέρνει ένα άλλο ακόμη πιο αυστηρό πλαίσιο, σε ό,τι αφορά το όριο για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Ο ισχύων νόμος λήγει στις 28 Φεβρουαρίου. Οι δανειστές και οι τράπεζες πιέζουν για μείωση της αξίας της πρώτης κατοικίας που θα προστατεύεται από το νόμο κοντά στα 100.000 ευρώ από 180.000 που είναι σήμερα. Πάνω από το όριο της αξίας που θα επιλεγεί, δεν θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία και ο δανειολήπτης θα είναι εκτεθειμένος στον πλειστηριασμό.
 
Το νέο πλαίσιο όμως, θα σημάνει πολύ περισσότερους πλειστηριασμούς, σε σχέση με αυτούς που γίνονταν μέχρι σήμερα. Όπως είναι φυσικό, τα νέα όρια προστασίας της πρώτης κατοικίας θα είναι μειωμένα, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες- θα υπάρχουν ισχυρές ασφαλιστικές δικλείδες για την «έξωση» των στρατηγικών κακοπληρωτών από τις προστατευτικές διατάξεις.
 
Όπως αναφέρει το iefimerida οι δανειολήπτες που η αξία της κατοικίας τους υπερβαίνει το όριο το οποίο τελικά θα επιλεγεί, δεν θα είναι προστατευμένοι και θα είναι εκτεθειμένοι σε πλειστηριασμούς.
 
Σημειώνεται ότι ήδη έχουν αναρτηθεί στην πλατφόρμα e-auction περισσότεροι από 4.000 πλειστηριασμοί, οι οποίοι θα διενεργηθούν μέχρι το τέλος Ιουλίου, ενώ η λίστα των ακινήτων που εκποιούνται από τις τράπεζες μεγαλώνει συνεχώς.
 
Για το σύνολο του 2019 οι τράπεζες σχεδιάζουν να βγάλουν στο σφυρί πάνω από 30.000 ακίνητα, εκ των οποίων πολλά αναμένεται να είναι και πρώτες κατοικίες οφειλετών με ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Σχετικά άρθρα

Εφορία: Τι αλλάζει με τα ηλεκτρονικά βιβλία – Πότε μπαίνουν σε λειτουργία

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) άρχισε να στήνει την ηλεκτρονική εφαρμογή

«Μπαράζ» πληρωμών: Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αναλυτικά όλες οι πληρωμές

Δραγασάκης: Εγγυόμαστε ότι δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο

Στα θετικά στοιχεία που καταγράφει η ελληνική οικονομία μέσα από το συγκεκριμένο σχέδιο που υλοποιεί η κυβέρνηση, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης, ενώ για το αφορολόγητο είπε χαρακτηριστικά «εγγυόμαστε ότι δεν θα μειωθεί»

Τράπεζες: Ειδική αργία στις συναλλαγές 19 και 22 Απριλίου

Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών θα ισχύσει για το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα κατά την 19η και 22α Απριλίου 2019

Μετά το Πάσχα η ρύθμιση για τις 120 δόσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Για μετά το Πάσχα μετατίθεται η κατάθεση του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Επιδόματα: Ποιοι θα δουν σήμερα χρήματα στους λογαριασμούς τους

Το δώρο Πάσχα και το επίδομα ανεργίας στους ανέργους αλλά και τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ θα καταβληθούν σήμερα Πέμπτη

Ψάχνετε κάποια εκπομπή και δεν την βρίσκατε;

Επικοινωνήστε μαζί μας πατώντας το κουμπί επικοινωνία.