Ελλάδα

Συναγερμός για επικίνδυνο φρέον από την Αλβανία

#
11.01.2019 11:56

Εισάγεται στο 1/3 της τιμής του κανονικού και νόμιμου προϊόντος

Επικίνδυνες ποσότητες φρέον, ψυκτικού υγρού για κλιματιστικά, ετοιμάζονταν να ρίξει στην αγορά ένας 42χρονος Αλβανός ο οποίος συνελήφθη στην Άνω Λαψίστα Ιωαννίνων μετά από μπλόκο της αστυνομίας.
 
Ο 42χρονος Αλβανός κατάφερε να περάσει τις προηγούμενες μέρες από το τελωνείο της Κακαβιάς 30 φιάλες με νοθευμένο ψυκτικό υγρό συνολικού βάρους 327 λίτρων. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος μετέφερε το ψυκτικό υγρό χωρίς άδεια από αρμόδια αρχή ενώ δεν καταβλήθηκαν στο δημόσιο ανάλογοι φόροι και δασμοί.
 
«Μετά τα ναρκωτικά και τα τσιγάρα το φρέον είναι το επόμενο προϊόν για το οποίο συνηθίζουμε να κάνουμε στοχευμένους ελέγχους Κάθε χρόνο επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα μεγάλες ποσότητες απαγορευμένου τύπου ψυκτικού υγρού γιατί είναι πιο φθηνό» τόνισε στο ethnos.gr υπάλληλος του τελωνείου Κακαβιάς.  Εισάγονται κυρίως από την Αλβανία, στο ένα τρίτο της τιμής του κανονικού και νόμιμου προϊόντος, αλλά η σύστασή τους είναι αμφίβολης ποιότητας και κάποια από τα συστατικά τους απαγορεύεται να κυκλοφορούν στην ΕΕ.
 
Τα απαγορευμένα ψυκτικά υγρά χρησιμοποιούνται κυρίως σε επαγγελματικές εγκαταστάσεις που έχουν μεγάλα συστήματα ψύξης-θέρμανσης, όπως βιομηχανίες, ξενοδοχεία και πλοία.
 
Οι 30 φιάλες καθώς και το αυτοκίνητο κατασχέθηκαν από τις αρχές. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
 
 
ethnos.gr
-->

Σχετικά άρθρα

ΓΣΕΕ: Τι προβλέπει ο νόμος για τους εργαζόμενους όταν έχει καύσωνα

H ΓΣΕΕ και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας, ενημερώνουν για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων λόγω υψηλών θερμοκρασιών

ΟΑΕΔ: Ξεκίνησαν οι ενστάσεις για τους παιδικούς σταθμούς

Ξεκίνησαν οι ενστάσεις για τους παιδικούς σταθμούς - Δείτε μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε αίτηση

Εκλογές 2019: Σενάριο για επαναληπτικές εκλογές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Από τι εξαρτάται η αυτοδυναμία του

Ρεκόρ πνιγμών στις ελληνικές θάλασσες

Θλιβερή πανευρωπαϊκή πρωτιά στους θανάτους λουομένων καταγράφει η Ελλάδα n Τον Ιούνιο μέσα σε 23 ημέρες κατεγράφησαν 23 περιστατικά

Δεμένα τα πλοία την Τετάρτη 3 Ιουλίου – 24ωρη απεργία ΠΝΟ

Αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων

Νέος Ποινικός Κώδικας: Τι προβλέπει για τις τροχαίες παραβάσεις

Βαρύτερες ποινές σε όσους οδηγώντας βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα άλλων πολιτών προβλέπει ο νέος ποινικό κώδικας για τα τροχαία ατυχήματα

Ψάχνετε κάποια εκπομπή και δεν την βρίσκατε;

Επικοινωνήστε μαζί μας πατώντας το κουμπί επικοινωνία.