Αγροτικά

Νομοσχέδιο «ανάσα» για τους αγρότες & τις συνεταιριστικές οργανώσεις

#
07.01.2019 18:48

Φέρνει εντός των ημερών ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης

Νομοσχέδιο - «ανάσα» για την προστασία της περιουσίας των συνεταιριστικών οργανώσεων της χώρας, το οποίο περιμένουν με μεγάλη αγωνία οι συνεταιριστές, φέρνει εντός των ημερών ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης.
 
Μαζί με τους συνεταιρισμούς, θα καταθέσει και το συνδικαλιστικό νομοσχέδιο, ώστε να επιλυθούν μείζονα προβλήματα εκπροσώπησης των αγροτοκτηνοτρόφων, μέσα από μεγάλα συνδικαλιστικά σχήματα και όχι μέσα από την πολυδιάσπαση που χαρακτηρίζει σήμερα τον αγροτοσυνδικαλισμό σε επίπεδο χώρας.
 
Την πληροφορία αυτή, επικαλούμενος πηγές μέσα από το κυβερνητικό στρατόπεδο, αποκάλυψε στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη» την Κυριακή ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου Μύρων Χιλετζάκης.
 
Αναλυτικότερα, είπε ότι «εντός ολίγων ημερών θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση ο νέος συνεταιριστικός - συνδικαλιστικός νόμος. Μέσα από αυτόν τον νόμο περιμένουμε τη διασφάλιση της περιουσίας των αγροτικών συνεταιρισμών. Είτε είναι κατασχεμένη, είτε οι συνεταιρισμοί χρωστάνε σε τράπεζες, είτε χρωστάνε σε δημόσια ταμεία, δε θα μπορούν να περάσουν πλέον σε χέρια ιδιωτών. Θα φτιαχτούν νέα συνεταιριστικά σχήματα, που θα μπορέσουν να έχουν τις περιουσίες των παλιών συνεταιρισμών και να τις διαχειρίζονται για τα επόμενα χρόνια. Κι αυτό διότι οι περιουσίες συνεταιρισμών είναι “περιουσίες γενεών” με βάση το προωθούμενο νομοσχέδιο».
 
Ο Μύρων Χιλετζάκης μετέφερε επίσης την πληροφορία του ότι οι σημερινές Α.Ε. (πρώην Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών) θα μετατραπούν σε πρωτοβάθμιες συνεταιριστικές οργανώσεις. Θα έχουν δηλαδή φυσικά τους πρόσωπα, τους αγρότες, οι οποίοι και θα εκλέγουν τις διοικήσεις τους.
 
Για τον αγροτικό συνδικαλισμό, το νομοσχέδιο προβλέπει μία ομοσπονδία ανά περιφερειακή ενότητα και ένα συλλογικό όργανο σε όλη την Ελλάδα που θα τις εκπροσωπεί.
 
 
neakriti.gr
 
 
 
 
-->

Σχετικά άρθρα

Ελαιόλαδο: Σφίγγει τον κλοιό σε αθέμιτες πρακτικές και φαινόμενα χειραγώγησης των αγορών η ΕΕ

Τα ζητήματα που συζητήθηκαν στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνεδρίασης που πραγματοποίησε η Ομάδα Κοινωνικού Διαλόγου της Κομισιόν

Ξεκίνησε η προετοιμασία για το νέο ΕΣΠΑ

Ως τις 9 Σεπτεμβρίου οι προτάσεις υπουργείων, Περιφερειών και ΚΕΔΕ επί του εθνικού σχεδιασμού

Επικοινωνία Αρναουτάκη - Αραχωβίτη για την καταστροφή στις ντομάτες

Τι ζήτησαν οι παραγωγοί

Λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να σπεύσουν να υποβάλλουν αίτηση

Καμπανάκι κινδύνου προς ελαιοπαραγωγούς & φορείς αγροτών

«Να μην περιμένουμε να... καταστραφούν οι Ισπανοί»

Κρήτη: Ολοκληρωτική καταστροφή των καλλιεργειών ντομάτας από τη «φονική» πεταλούδα

Ολοκληρωτική καταστροφή στο 100% των θερμοκηπιακών καλλιεργειών ντομάτας στην ευρύτερη περιοχή του Τυμπακίου

Ψάχνετε κάποια εκπομπή και δεν την βρίσκατε;

Επικοινωνήστε μαζί μας πατώντας το κουμπί επικοινωνία.