Καινοτομία στο κινεζικό μάνατζμεντ: έπιναν ούρα για τιμωρία

07.11.2018 18:22

Με σύντομη φυλάκιση (10 ημερών) τιμωρήθηκαν τα στελέχη μιας κινεζικής εταιρείας όταν εμφανίστηκαν βίντεο που δείχνουν τους εργαζόμενους να πίνουν ένα κίτρινο υγρό και να χτυπούν άλλους με ζώνη

Στη συνέχεια υπήρξαν δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα που ισχυρίζονταν ότι τους έβαζαν επίσης να τρώνε κατσαρίδες.
 
Ένα από τα σχετικά μηνύματα ανέφερε: «Εάν ο στόχος δεν επιτευχθεί, ο επικεφαλής της ομάδας θα υποχρεωθεί να φάει τρεις κατσαρίδες στο τέλος του μήνα». Οι τιμωρίες περιλάμβαναν επίσης το να σέρνεται κανείς στα τέσσερα στον δρόμο ή να χαστουκίζουν ο ένας τον άλλον.

 
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το BBC, μέτρα που επίσης χρησιμοποιούνταν για την τιμωρία των υπαλλήλων περιλάμβαναν την κατάποση νερού από την τουαλέτα ή ξυδιού ή ακόμη και το κούρεμα «εν χρω», όπως λεγόταν παλιά η ίδια μέθοδος διαπόμπευσης. Στο ερώτημα γιατί δεν διαμαρτυρήθηκαν ή δεν παραιτήθηκαν αντί να υποστούν αυτές τις εξευτελιστικές τιμωρίες, οι υπάλληλοι απάντησαν ότι τους οφείλονταν μισθοί δύο μηνών και φοβήθηκαν ότι θα τους χάσουν.
 
Παρότι η απεργία δεν είναι πια παράνομη, δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις εκδικητικών αντιδράσεων από τις εταιρείες και δεν υπάρχει ελευθερία στον συνδικαλισμό. Η σύλληψη ακολούθησε μια δημοσίευση στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Weibo, όπου το hashtag «εργαζόμενοι που δεν πετύχαιναν τους στόχους τους αναγκάζονταν να πιουν ούρα» πέρασε τις 450.000 επισκέψεις.
 
 
thepressproject.gr