Αγροτικά

«Νέο αγροτοδικείο» για τις κινητοποιήσεις

#
14.09.2018 19:01

Με ανακοίνωσή τους οι αγρότες απαιτούν να σταματήσει άμεσα «το αίσχος των αγροτοδικείων»

Για «νέο αγροτοδικείο» κάνουν λόγο οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και Λάρισας. Κι αυτό διότι στις 19 του μήνα δικάζονται στελέχη τους για τη συμμετοχή τους στο μπλόκο της Νίκαιας.
 
Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι «δε μας ξαφνιάζει και δε μας εκπλήσσει αυτή η αντιμετώπισή μας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που επί θητείας της σερνόμαστε σαν εγκληματίες στις δικαστικές αίθουσες επειδή αγωνιστήκαμε για τα δίκαιά μας. Όμως κανένα αποτέλεσμα δεν έφεραν, ούτε και σήμερα θα έχουν τα αποτελέσματα που επιθυμούν.
 
Το “έγκλημά” μας είναι ότι βγήκαμε στον δρόμο ενάντια στις πολιτικές της Ε.Ε. και των ελληνικών κυβερνήσεων που μας ξεκληρίζουν, την ΚΑΠ, το τεράστιο κόστος παραγωγής και τις εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων. Με πρόσχημα τα μνημόνια και την κρίση, επέβαλλαν άγρια φοροληστεία στους αγρότες και κτηνοτρόφους, υπέρογκες και άδικες ασφαλιστικές οφειλές, χαράτσια που παίρνουν από την τσέπη μας πάνω από το 50% του εισοδήματός μας και αδυνατούμε να καλύψουμε τις υποχρεώσεις και να ζήσουμε τις οικογένειές μας. Όλα τα παραπάνω μέτρα παραμένουν αυτούσια, αφού το παραμύθι της κυβέρνησης περί τέλους των μνημονίων δε συνοδεύτηκε, όπως θα έπρεπε, με την κάλυψη των τεράστιων απωλειών του εισοδήματός μας, ούτε και με την κατάργηση όλων αυτών των νόμων.
 
Να είναι βέβαιοι πως δε θα μας φοβίσουν με τα αγροτοδικεία. Θα μας βρουν μπροστά τους στους δρόμους του αγώνα, σε κοινή δράση και συμμαχία με τα ταξικά εργατικά σωματεία και τους αυτοαπασχολούμενους, πιο καλά οργανωμένους, πιο αποφασισμένους, πιο πολλούς, να διεκδικήσουμε τα αιτήματα επιβίωσής μας.
 
Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα το αίσχος των αγροτοδικείων. Η συνδικαλιστική οργάνωση και δράση είναι δικαίωμά μας, που το έχουμε κατακτήσει με αγώνες. Κανείς δε μας το χάρισε και ούτε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας το πάρει πίσω».
 
 
neakriti.gr
 
-->

Σχετικά άρθρα

Ελαιόλαδο: Σφίγγει τον κλοιό σε αθέμιτες πρακτικές και φαινόμενα χειραγώγησης των αγορών η ΕΕ

Τα ζητήματα που συζητήθηκαν στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνεδρίασης που πραγματοποίησε η Ομάδα Κοινωνικού Διαλόγου της Κομισιόν

Ξεκίνησε η προετοιμασία για το νέο ΕΣΠΑ

Ως τις 9 Σεπτεμβρίου οι προτάσεις υπουργείων, Περιφερειών και ΚΕΔΕ επί του εθνικού σχεδιασμού

Επικοινωνία Αρναουτάκη - Αραχωβίτη για την καταστροφή στις ντομάτες

Τι ζήτησαν οι παραγωγοί

Λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να σπεύσουν να υποβάλλουν αίτηση

Καμπανάκι κινδύνου προς ελαιοπαραγωγούς & φορείς αγροτών

«Να μην περιμένουμε να... καταστραφούν οι Ισπανοί»

Κρήτη: Ολοκληρωτική καταστροφή των καλλιεργειών ντομάτας από τη «φονική» πεταλούδα

Ολοκληρωτική καταστροφή στο 100% των θερμοκηπιακών καλλιεργειών ντομάτας στην ευρύτερη περιοχή του Τυμπακίου

Ψάχνετε κάποια εκπομπή και δεν την βρίσκατε;

Επικοινωνήστε μαζί μας πατώντας το κουμπί επικοινωνία.