Τζάμος

Ο διεθνούς φήμης καθηγητής φυτοπαθολογίας Ε. Τζάμος αποκλειστικά στον Ηχώ 99,8

#
14.09.2018 12:40

Με αφορμή το 9ο Παγκόσμιο Συνέδριο για τις απολυμάνσεις εδάφους και εδαφικών υποστρωμάτων

Στην Κρήτη πραγματοποιήθηκε αυτές τις ημέρες το 9ο Παγκόσμιο Συνέδριο για τις απολυμάνσεις εδάφους και εδαφικών υποστρωμάτων. Ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής  κ.  Ελευθέριος Τζάμος μίλησε στον Ηχώ για τα συμπεράσματα του συνεδρίου αλλά και την εικόνα που αποκόμισε κατά την πρόσφατη  επίσκεψή του στην Ιεράπετρα όπου μεταξύ άλλων επισκέφθηκε τις εταιρίες Rijk Zwaan και Agris. Οι σύνεδροι έμειναν έκπληκτοι από τη δουλειά που γίνεται στις συγκεκριμένες εταιρίες. Επισκεπτόμενοι δε και θερμοκήπια,  ιδιαίτερη εντύπωση τους έκανε και η δυνατότητα που έχει η περιοχή για την ηλιοαπολύμανση. Σε οτι αφορά καθεαυτό το συνέδριο  και τις απολυμάνσεις εδάφους οι νέες προσεγγίσεις είναι να συνδυάσουμε διάφορες οργανικές ουσίες που μπαίνουν στο έδαφος , ενσωματώνονται δηλαδή και γίνεται κάλυψη του εδάφους. Αφορά κυρίως όμως χώρες με χαμηλές θερμοκρασίες. Οπότε θα λέγαμε οτι είμαστε τυχεροί και ευλογημένοι που μπορούμε να εφαρμόσουμε την ηλιοαπολύμανση που εδώ θα πρέπει να γίνεται με βάση κάποιους κανόνες για καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην παραγωγή και την ποιότητα των προϊόντων.  Σε οτι αφορά το νερό και την ποιότητά του εάν πχ έχει αυξημένη αγωγιμότητα,   την ηλιοαπολύμανση δεν την επηρεάζει καθώς με τη θερμότητα που αναπτύσσεται στο έδαφος παρασύρονται τα άλατα που υπάρχουν και τα πηγαίνει σε βαθύτερα στρώματα. Κατά το συνέδριο έγινε συζήτηση και για νέα ή παλαιά  σκευάσματα που παίρνουν εγκρίσεις ή χρειάζεται να επανεγκρίνονται. Είναι σημαντικό γιατί στην περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε απολύμανση και δεν μπορεί  να εφαρμοστεί ηλιοαπολύμανση να υπάρχουν σκευάσματα εγκεκριμένα που να μπορούν να χρησιμοποιηθούν.  
 
 
Παράλληλα, ολοκληρώθηκε ημερίδα σήμερα Παρασκευή 14/09 στα Ελληνικά για την ενημέρωση Γεωπόνων, Τεχνολόγων Γεωπονίας και Παραγωγών με θέμα: «Ενημέρωση στις παγκόσμιες και ελληνικές εξελίξεις επί των απολυμάνσεων του εδάφους», η οποία απευθύνεται σε γεωπόνους, τεχνολόγους γεωπονίας και σε παραγωγούς.
 
Στοιχεία για την ημερίδα
 
Τόπος διοργάνωσης: Ηράκλειο, Aquilla Αtlantis Hotel
Ημερομηνία  14 Σεπτεμβρίου 2018
Ώρα και διάρκεια 10.00 -13.00 
Καφές και Ελαφρύ γεύμα: Θα προσφερθεί από τα πλαστικά Κρήτης. Οργανώνεται  από μέλη της τοπικής οργανωτικής επιτροπής σε συνεργασία με τεχνικό προσωπικό των πλαστικών Κρήτης 
Προβλέπεται συνέντευξη στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και στις αγροτικές εφημερίδες της χώρας. Τηλέφωνο επικοινωνίας  6932 365566.
 
Συντονιστής είναι ο κ. Ελευθέριος Τζάμος.
 
 
Ακούστε εδώ τον κ. Τζάμο:

 
-->

Σχετικά άρθρα

Ελαιόλαδο: Σφίγγει τον κλοιό σε αθέμιτες πρακτικές και φαινόμενα χειραγώγησης των αγορών η ΕΕ

Τα ζητήματα που συζητήθηκαν στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνεδρίασης που πραγματοποίησε η Ομάδα Κοινωνικού Διαλόγου της Κομισιόν

Ξεκίνησε η προετοιμασία για το νέο ΕΣΠΑ

Ως τις 9 Σεπτεμβρίου οι προτάσεις υπουργείων, Περιφερειών και ΚΕΔΕ επί του εθνικού σχεδιασμού

Επικοινωνία Αρναουτάκη - Αραχωβίτη για την καταστροφή στις ντομάτες

Τι ζήτησαν οι παραγωγοί

Λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να σπεύσουν να υποβάλλουν αίτηση

Καμπανάκι κινδύνου προς ελαιοπαραγωγούς & φορείς αγροτών

«Να μην περιμένουμε να... καταστραφούν οι Ισπανοί»

Κρήτη: Ολοκληρωτική καταστροφή των καλλιεργειών ντομάτας από τη «φονική» πεταλούδα

Ολοκληρωτική καταστροφή στο 100% των θερμοκηπιακών καλλιεργειών ντομάτας στην ευρύτερη περιοχή του Τυμπακίου

Ψάχνετε κάποια εκπομπή και δεν την βρίσκατε;

Επικοινωνήστε μαζί μας πατώντας το κουμπί επικοινωνία.