Α. Μαμαντόπουλος: Αναγκαία η ενδοσκοπική μονάδα στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας - Έρχονται παθολόγοι

14.09.2018 12:33

Με το ποσό των 12.000 ευρώ τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ έχουν συνεισφέρει στην αγορά ενός τμήματος του εξοπλισμού της μονάδας

Κάλεσμα στους πολίτες να συμμετάσχουν στην ανοιχτή συνάντηση που διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας απευθύνει μέσω του Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος. Η συνάντηση θα γίνει  την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου  7μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιεράπετρας.
 
Σκοπός αυτής της συνάντησης είναι η οργάνωση εκστρατείας,  με έκκληση προς την τοπική κοινωνία και όλους τους φορείς , για την απόκτηση του απαραίτητου εξοπλισμού της ενδοσκοπικής μονάδας του Νοσοκομείου μας.
 
Έχουμε την ευτυχία στο Νοσοκομείο να έχουμε ειδικό γιατρό, χειρουργό  ενδοσκόπο, πιστοποιημένο και είναι χρήσιμο και αναγκαίο να έχουμε και τον ανάλογο εξοπλισμό.  Η  ενδοσκοπική μονάδα είναι αυτό που γνωρίζει ο κόσμος για γαστροσκοπήσεις και κωλονοσκοπήσεις. Είναι αναγκαία η διάγνωση των όγκων του πεπτικού σωλήνα οι οποίοι έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας. Είναι θεραπεύσιμοι όπως είναι και  ο καρκίνος του μαστού φτάνει όμως η διάγνωση να γίνει έγκαιρα, τόνισε. Πρόσθεσε  οτι ήδη τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ έχουν συνεισφέρει σε αυτή την κατεύθυνση καθώς έχουν πάρει  ένα πρώτο τμήμα  του εξοπλισμού για την ενδοσκοπική μονάδα  ενώ υπάρχει διάθεση για προσφορά και από αλλού. Κάλεσε και  την  τοπική κοινωνία να βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια.  
 
Σε άλλο σημείο ο κ. Μαμαντόπουλος ανέφερε οτι  σε επικοινωνία του Συλλόγου με την κα Μαυρομάτη της 7ης ΥΠΕ Κρήτης τους μετέφερε οτι γίνεται προσπάθεια προμήθειας  αξονικού  τομογράφου για  το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας. Καλά φαίνεται να είναι και τα νέα για την στελέχωση της Παθολογικής κλινικής  , έχουν γίνει οι κρίσεις , οπότε αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για 2 Παθολόγους και επιπλέον γίνεται η κρίση για Γυναικολόγο ενώ  ήρθαν και δυο παρασκευάστριες στο Μικροβιολογικό. Από  την άλλη όμως τα νέα δεν είναι τόσο θετικά για την Παιδιατρική  
 
Ακούστε εδώ αναλυτικά τον κ. Μαμαντόπουλο ο οποίος με την ιδιότητά του ως πρόεδρος στο Π.Τ. ΕΕΣ Ιεράπετρας μιλά για τις εγγραφές στο τμήμα Σαμαρειτών: