ΤΕΙ Ιεράπετρας αλήθεια υπάρχει ελπίδα ;;;;;

16.05.2018 17:56

Από τον Προϊστάκη Γιώργο επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Δήμου Ιεράπετρας

Το τελευταίο διάστημα γίνεται πολύ λόγος για νέο χάρτη που αφορά την γ' βάθμια εκπαίδευση. Στα πλαίσια αυτά ήταν και η συνάντηση που έγινε στην αντιπεριφέρεια Λασιθίου μεταξύ της αντιπεριφεριάρχη ,του κυβερνητικού βουλευτή, Δημάρχων ,του πρύτανη ΤΕΙ Κρήτης και φορέων του νομού με αφορμή  την πιθανότητα συνένωσης του ΤΕΙ με το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο. 
Κύριε Δήμαρχε της Ιεράπετρας δεν ξέρω αν υπήρχε λόγος να απουσιάζεται από την συνάντηση, αλλά προσωπικά θλίβομαι γι αυτά που άκουσα απ την αντιδήμαρχο που σας εκπροσώπησε !!!!
 《.... η Ιεράπετρα είναι ένα βήμα μπροστά απ τους άλλους Δήμους ...
... είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε μαζί με τους άλλους Δήμους νέα τμήματα  ...
... έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διαλόγου !!!! ...
... θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις ... κλπ. κλπ.》
 Και βέβαια από σταθμό σε σταθμό της πόλης διαφορετικού περιεχομένου δηλώσεις  !!!!
 
 Ντρέπομαι κύριε Δήμαρχε γιατί αφού άλλαξε ο πρύτανης και γίνεται μια νέα θεώρηση των πραγμάτων  (δεν βάζω θέμα θετικής η αρνητικής) έπρεπε να βρίσκεστε εκεί και μαζί με τους υπόλοιπους Δημάρχους να διεκδικήσετε στα πλαίσια της ισόρροπης ανάπτυξης της Κρήτης με επιχειρήματα , και στη λογική της αξιοποίησης από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα των πλεονεκτημάτων του νομού μας πέρα από τοπικιστικές αντιλήψεις  όπως γίνεται μέχρι σήμερα  !!!! Επένδυση στην έρευνα και τεχνολογία  (βλέπε θερμοκηπιακές καλλιέργειες και τεχνογνωσία ), στον κλάδο τροφίμων και προώθηση, στον τουρισμό και τόσα άλλα συγκριτικά πλεονεκτήματα  !!!!
 
Οι τακτικές και λογικές "ο καθένας κι απάνω του" είναι πια ξεπερασμένες  !!!!!
 
Η "Συμπολιτεία" σε επίπεδο τουλάχιστον νομού είναι επιβεβλημένη  !!!!!
 
Με ειλικρινή διάθεση  ...
Προιστάκης Γιώργος επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Δήμου Ιεράπετρας


Ακολουθεί συνέντευξη κ. Προϊστάκη: