Τραγανό τηγανιτό κοτόπουλο με σοταρισμένα λαχανικά σε σόγια σως

02.03.2018 09:34

Από τον chef του Brusco, Χάρη Παπάζογλου

 

1 κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια ή μόνο μπουτάκια και φτερούγες)
2 αυγά χτυπημένα
1 φλ. γάλα
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. γλ. τσίλι (σκόνη)
1 κ. γλ. Πάπρικα καπνιστή
1 κ. γλ. Πάπρικα γλυκιά
1 κ γλ. Κάρυ
1 κ γλ δεντρολίβανο
1 κ.γλ. πιπέρι
2 κ. γλ. αλάτι
1 κ. γλ. σκόρδο
1/2 φλ σόγια σος
1/2 φλ ελαιόλαδο
σπορέλαιο ή ηλιέλαιο για τηγάνισμα
 
 
 
Για τα λαχανικά
 
Σησαμέλαιο για το σοταρισμα
1/2 κ γλ σουσάμι μαύρο κ άσπρο
2 Πολυχρομες πιπεριές κομμένες σε λεπτές λοριδες
10 φιτρες από μπρόκολο
2 καρότα κομμένα σε στικάκια
1 καλαμπόκι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε στικάκια
1 μικρό κομματάκι τζίντζερ κομμένο σε λεπτές φετούλες

 
 
 
Εκτέλεση συνταγής
 
Σε πρώτη φάση μαρινάρουμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο με τα μπαχαρικά και την σόγια σος και το ελαιόλαδο
Μετα χτυπάμε το αυγό με το γάλα μας πολύ καλά και στη συνέχεια βουτάμε μέσα τα κομμάτια κοτόπουλο μέχρι να μουσκέψουν πολύ καλά.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι. Στη συνέχεια παίρνουμε τα μουσκεμένα κοτοπουλάκια μας και τα περνάμε μέσα από το μείγμα του αλευριού προσέχοντας να καλυφθούν καλά από το στρώμα αλευριού
Προετοιμάζουμε τη φριτέζα μας ή ένα βαθύ τηγάνι για τηγάνισμα και τηγανίζουμε σε σχετικά ψηλή θερμοκρασία για 8 με 10 λεπτά.
Τέλος, αφήνουμε τα τηγανισμένα μας κοτόπουλα σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί υγείας ώστε να απομακρυνθεί το πολύ λάδι.
 
Είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
 
Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτια με λίγο σησαμέλαιο και αφήνουμε να κάψει καλά μολις είναι έτοιμο Ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά και τα σοτάρουμε καλά για περίπου 2 λεπτά σβήνουμε με τη σόγια σος και ρίχνουμε το μείγμα με το σουσάμι και σερβίρουμε.