Στην καρδιά της AGROTICA με τον φακό του Ηχώ fm 99,8

05.02.2018 11:28

Φώτο από την 27η Διεθνή έκθεση γεωργικών μηχανημάτων, εξοπλισμού και εφοδίων

Στην 27η Διεθνή έκθεση γεωργικών μηχανημάτων , εξοπλισμού και εφοδίων AGROTICA βρέθηκε αυτές τις ημέρες ο Ηχώ Fm 99,8 –hxonews.gr  καταγράφοντας τα νεώτερα που υπάρχουν στον πρωτογενή τομέα.   Η έκθεση διοργανώνεται, από το 1985, από τη ΔΕΘ HELEXPO, στο Διεθνές Εκθεσιακό της Κέντρο, στη Θεσσαλονίκη και είναι η μεγαλύτερη εκθεσιακή εκδήλωση του κλάδου της αγροτικής οικονομίας των Βαλκανίων και της ΝΑ Μεσογείου.
 
Στη φετινή διοργάνωση υπήρξε καθολική παρουσία επιχειρήσεων από όλο το φάσμα της αγροτικής παραγωγής και τεχνολογίας, από όλη τη χώρα, ενώ συμμετείχαν  οι μεγαλύτερες εταιρείες εμπορίας και πώλησης εφοδίων και γεωργικών μηχανημάτων, αλλά και όλοι οι οίκοι που αντιπροσωπεύουν γεωργικούς ελκυστήρες (τρακτέρ).
 
Κατά τη διάρκειά της παρουσιάστηκαν  βελτιωμένα και καινοτόμα εκθέματα και υπηρεσίες καθιστώντας την 27η ΑGROTICA Πύλη αγροτικής καινοτομίας.
 
Η 27η Agrotica φιλοξένησε πολυάριθμα γκρουπ εμπορικών αποστολών από τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αλλά και εμπορικούς επισκέπτες από 20 χώρες των Βαλκανίων, της Ευρώπης, της Ασίας και της Μέσης Ανατολής. Στο πλαίσιο της έκθεσης υπό την οργανωτική ευθύνη της ΔΕΘ-Helexpo και το Τμήμα Γεωπονίας, Σχολή Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Α.Π.Θ. πραγματοποιήθηκε  το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Agrotica, με θέμα: «Καινοτόμες προσεγγίσεις παραγωγής και ανάπτυξης στην ελληνική γεωργία». Αναπτύχτηκαν και συζητήθηκαν θέματα θέματα όπως:
 
·         Οι καλλιέργειες των οσπρίων, αρωματικών φυτών και της βιομηχανικής κάναβης
 
·         Η σποροπαραγωγή και το πολλαπλασιαστικό υλικό
 
·         Τα θερμοκήπια
 
·         Η μετασυλλεκτική και η μεταποίηση
 
·         Οι σύγχρονες τάσεις στη λαχανοκομία, δενδροκομία, ανθοκομία, αμπελουργία, φυτοπαθολογία, εντομολογία.
 
·         Οι σύγχρονες τάσεις στα λιπάσματα
 
·         Οι συμπράξεις δικτυώσεις/Clusters
 
·         Η δενδροκομία (κυδώνια, κάστανα, ακρόδρυα κλπ)
 
·         Η διαχείριση αρδευτικού νερού
 
·         Τα συστήματα διαχείρισης καλλιεργειών και οι συγκαλλιέργειες