Ακόμη 300 πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν τις επόμενες μέρες στην Κρήτη

06.12.2017 15:37

Ακόμη 300 πρόσφυγες αναμένεται να φιλοξενηθούν το επόμενο διάστημα στην Κρήτη, στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας τους από τη Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ

Οι πρόσφυγες αυτοί, κυρίως οικογένειες με παιδιά, θα φιλοξενηθούν σε κατοικίες κυρίως στην Ανατολική Κρήτη και στα Χανιά και θα προέρχονται από νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπου βρίσκονται μέχρι τώρα.
 
Σημειώνεται ότι κάτοικοι από τη Λέσβο, τη Σάμο και τη Χίο, ζήτησαν χθες από το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής την αποσυμφόρηση των δομών φιλοξενίας προσφύγων επισημαίνοντας  μια κατάσταση «απόλυτα μη διαχειρίσιμη και ιδιαίτερα στο χώρο των  hotspots όπου οι συνθήκες είναι επικίνδυνες»
Μάλιστα ο  δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, έκανε λόγο για «εγκλωβισμένους πρόσφυγες και απελπισμένους πολίτες»
 
Η παραμονή των προσφύγων στην Κρήτη  θα συνεχιστεί έως ότου εξεταστούν τα αιτήματα τους για άσυλο. Σε περίπτωση κατά την οποία θα γίνεται δεκτό το αίτημα, τότε θα μπορούν να εκδώσουν και ταξιδιωτικά έγγραφα προκειμένου να κινηθούν προς τις χώρες όπου επιθυμούν και υπάρχουν συγγενείς τους.
Από νησιά του Ανατολικού Αιγαίου έχουν μεταφερθεί στην Κρήτη για φιλοξενία σε αντίστοιχες δομές, πάνω από 300 πρόσφυγες ενώ ορισμένοι εξ’ αυτών έχουν ήδη ενταχθεί στην καθημερινότητα και στους ρυθμούς ζωής .
 
Εξάλλου, ενημέρωση για την πορεία του προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας   για την προσωρινή στέγαση προσφύγων στην Κρήτη  και πιο συγκεκριμένα στην πόλη του Ηρακλείου, έγινε κατά την διάρκεια της 12ης Ολομέλεια ς του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών.
Η Ολομέλεια πραγματοποιήθηκε , υπό την προεδρεία του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Gian Andrea Garancini.
Κατά τη συνεδρίαση έγινε  ενημέρωση για τις υπηρεσίες που παρέχει το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Κρήτης και το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών. Οι εκπρόσωποι των μεταναστευτικών Συλλόγων παρουσίασαν τις μέχρι τώρα δράσεις τους και την παρουσία τους στα κοινωνικά δρώμενα της πόλης μας.
Επίσης, τέθηκαν οι επόμενοι στόχοι – δράσεις . σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα «ΟΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΎ» και με την Περιφερειακή Εκπαίδευση Κρήτης (σχολεία πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου). 
 
Πηγή: ekriti.grΕΑΣ Ιεράπετρας-ΚΕΑ: Προσλήψεις εποχιακού προσωπικού Για όσο διάστημα θα διαρκέσει η διαδικασία ...

Ζητείται μάγειρας από το εστιατόριο Brusco Ιεράπετρας Για περισσότερες πληροφορίες δείτε ...

Ζητείται επιστάτης για καλλιέργειες θερμοκηπίων Για περισσότερες πληροφορίες δείτε ...

Ζητείται πωλήτρια Σε πρατήριο άρτου