Το διήμερο 25 και 26 Οκτωβρίου η καταβολή της επιδότησης στους αγρότες

12.10.2017 14:00

Τέλη Οκτωβρίου και συγκεκριμένα το διήμερο 25 με 26/10 σχεδιάζει ο ΟΠΕΚΕΠΕ να πιστώσει με χρήματα τους λογαριασμούς των διακαιούχων της βασικής ενίσχυσης

Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί στους δικαιούχους παραγωγούς φτάνει τα 750 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Γιώργο Αποστολάκη που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη τα χρήματα θα μπουν στους λογαριασμούς μία ή δύο ημέρες πριν την 28η Οκτωβρίου και η πίστωση  θα αφορά το 70% της βασικής ενίσχυσης ενώ το υπόλοιπο 30% θα δοθεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα.
Σύμφωνα με τον κ. Αποστολάκη έπρεπε να δοθεί το 50% της προκαταβολής. Ωστόσο κάποιες χώρες έχουν το δικαίωμα να τεκμηριώσουν αίτημα αυξημένης προκαταβολής η καταβολή της οποίας μπορεί να φτάσει και σε ποσοστό 70%.
Η Ελλάδα λοιπόν έκανε χρήση αυτού του δικαιώματος, υποβάλλοντας το σχετικό αίτημα και σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση πήρε το πράσινο φως για την καταβολή του 70% της βασικής ενίσχυσης το ύψος της οποίας φτάνει τα 750 εκατομμύρια ευρώ.
Η εξόφληση του 30% θα γίνει στο τέλος του χρόνου και συγκεκριμένα 1 – 2 ημέρες πριν τα Χριστούγεννα συν το πρασίνισμα με το σύνολο του χρηματικού ποσού που θα καταβληθεί να υπερβαίνει το 1 δις. ευρώ.
Όπως είπε ο κ. Αποστολάκης στο διάστημα από τα Χριστούγεννα ως την Πρωτοχρονιά του 2018, προγραμματίζεται να καταβληθούν και τα ποσά της εξισωτικής αποζημίωσης του 2017. Το συνολικό ποσό της οποίας είναι 220 εκατομμύρια ευρώ.
 
Παράλληλα και σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οι πληρωμές προς τους νέους αγρότες για την πρώτης δόσης του προγράμματος –που αφορούν τις ενστάσεις και τους εν δυνάμει δικαιούχους- αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τέλος του έτους.
 
Πηγή: ekriti.gr
 ΕΑΣ Ιεράπετρας-ΚΕΑ: Προσλήψεις εποχιακού προσωπικού Για όσο διάστημα θα διαρκέσει η διαδικασία ...

Ζητείται μάγειρας από το εστιατόριο Brusco Ιεράπετρας Για περισσότερες πληροφορίες δείτε ...

Ζητείται επιστάτης για καλλιέργειες θερμοκηπίων Για περισσότερες πληροφορίες δείτε ...

Ζητείται πωλήτρια Σε πρατήριο άρτου