Βόλτα στο Καβούσι - Ηχοχρώματα Ηχώ fm 99,8

12.10.2017 09:04

Γ. Ρεμεδιάκης και Α. Φουντουλάκης μας μιλούν για τις ομορφιές του τόπου τους

Μια από τις θεματικές ενότητες που εντάξαμε στην εκπομπή Ηχοχρώματα είναι η ραδιοφωνική προβολή των όμορφων και ιδιαίτερων χωριών της περιοχής μας . Καλεσμένος μας ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καβουσίου κ. Ρεμεδιάκης Ιωάννης. Μας μίλησε για την ιστορία του χωριού καθώς και τις ομορφιές του τόπου του . Η περιοχή του Καβουσίου κατοικείται εδώ και χιλιάδες χρόνια και αυτό φαίνεται από το πλήθος των μινωικών οικισμών .Όποιος επισκεφτεί το χωριό συναντάει όμορφα μέρη όπως το  εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου με τις ξεχωριστές τοιχογραφίες, τα ερείπια των Ρωμαϊκών αποθηκών , το παλιό ορυχείο χαλκού ,το Θεριόσπηλο και την παραλία του Θόλου.Ο κ. Ρεμεδιάκης αναφέρθηκε και στην αρχαία ελιά που βάση της διαμέτρου του κορμού της, η ηλικία της φτάνει στα 3. 500 χιλιάδες χρόνια και έχει ανακηρυχτεί από τον Σύνδεσμο Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης σαν <<Μνημειακό >> λόγω του μεγέθους της αλλά και λόγω της θέσης της κοντά σε αρχαίους οικισμούς <<Βροντάς>> , <<Κάστρου>> και <<Αζοριάς>> .Στη συνέχεια μιλήσαμε για τα τοπικά προϊόντα που παράγουν οι κάτοικοι του Καβουσίου καθώς και για τις παραδοσιακές επιχειρήσεις που δίνουν ζωή στο χωριό. Πολλά παραδοσιακά επαγγέλματα είχαν κυριαρχήσει τις προηγούμενες δεκαετίες σε αυτή την περιοχή όμως τα περισσότερα χάθηκαν μέσα στον χρόνο. Ο πληθυσμός του Καβουσίου σύμφωνα με την απογραφή του 2011 είναι 559 κάτοικοι.
Αφού ευχαριστήσαμε τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Καβουσίου κ. Ρεμεδιάκη Ιωάννη συνεχίσαμε την συζήτηση μας με καλεσμένο τον κ. Φουντουλάκη Αντώνη Αντιπρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Καβουσίου.Αναφερθήκαμε στους 5ους Ορεινούς αγώνες Καβουσίου 2017 που θα
πραγματοποιηθούν στις 29 Οκτωβρίου στις 9: 30 π.μ. ημέρα Κυριακή. Ο κ.
Φουντουλάκης μας ενημέρωσε για τις διαδρομές και τις διαφορετικές αποστάσεις που θα τις απολαύσουν μεγάλοι και μικροί. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι αθλητές από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας αλλά του εξωτερικού παίρνουν μέρος στους συγκεκριμένους αγώνες με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να αυξάνεται ο αριθμός των συμμετεχόντων. 


 
Μέλημα της τοπικής κοινότητας καθώς και του   πολιτιστικού συλλόγου είναι να μάθουν όλο και περισσότεροι επισκέπτες τις ομορφιές του χωριού τους αναδεικνύοντας μέσα από αυτές , την παράδοση, την κουλτούρα την ιστορία αλλά και την αγάπη των κατοίκων για τον τόπο τους.
 
 
 
 
 
 ΕΑΣ Ιεράπετρας-ΚΕΑ: Προσλήψεις εποχιακού προσωπικού Για όσο διάστημα θα διαρκέσει η διαδικασία ...

Ζητείται μάγειρας από το εστιατόριο Brusco Ιεράπετρας Για περισσότερες πληροφορίες δείτε ...

Ζητείται επιστάτης για καλλιέργειες θερμοκηπίων Για περισσότερες πληροφορίες δείτε ...

Ζητείται πωλήτρια Σε πρατήριο άρτου