Απαγωγή Λεμπιδάκη: Όλα τα ονόματα των συλληφθέντων

02.10.2017 08:56

Η υπηρεσία πληροφοριών της ΕΛ.ΑΣ. (νεοσύστατη υπηρεσία) είχε εντοπίσει την ομάδα των απαγωγέων του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη εδώ και δυόμισι μήνες

Αλλά το επιτελείο της αστυνομίας είχε αποφασίσει να «σφίξει» τον κλοιό γύρω από τους δράστες χωρίς να δοθεί η εντύπωση πως οι υπηρεσίες της γνωρίζουν λεπτομέρειες για το modus operandi των εμπλεκομένων στην απαγωγή.
 
Όπως εξηγούν καλά ενημερωμένες πηγές στο zougla.gr, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε να ακολουθήσει το διεθνές πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση απαγωγών, δηλαδή να διαθέτει την πλήρη συγκατάθεση του οικογενειακού περιβάλλοντος του επιχειρηματία Λεμπιδάκη για να οργανώσει την τελική επιχείρηση ανεύρεσής του και σύλληψης των απαγωγέων.
 
Μετά και την τελευταία επικοινωνία που είχαν οι απαγωγείς με την οικογένεια μειώνοντας τα λύτρα σε 18 εκατ. ευρώ, οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισαν να δράσουν. Από την παρακολούθηση της σπείρας των απαγωγέων κατέληξαν πως η καλύτερη στιγμή θα ήταν χαράματα της Δευτέρας, 2 Οκτωβρίου. Εξοπλισμένες με θερμικές κάμερες ώστε να ανιχνεύσουν ακόμα και την παραμικρή κίνηση αλλά και τη θέση στην οποία βρισκόταν ο επιχειρηματίας και έχοντας διασφαλίσει τη δυνατότητα σύλληψης και των άλλων μελών της σπείρας, οι δυνάμεις ασφαλείας επέδραμαν στις 07.30 το πρωί.
 
Ποιοι είναι οι συλληφθέντες
 
Στη μάντρα του Μανώλη Δράκου, στην εθνική οδό Ρεθύμνου-Χανίων αλλά και σε άλλα σημεία της περιοχής συνελήφθησαν ή ελέγχονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι: Παντρεμένος, Κλάδος, Σωπάσης, Σκαρλάτος (γνωστός από την απαγωγή Παναγόπουλου), Μαμαλάκης, Γρινιαδάκης και Πολεμαρχάκης. Σύνολο επτά άτομα. Στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται και ένας ανήλικος, ο οποίος επίσης έχει συλληφθεί. Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες κατάγονται από τα Λιβάδια Μυλοποτάμου, ενώ και οι επτά ανακρίνονται προκειμένου να εντοπιστούν κι άλλα μέλη της σπείρας αλλά και για να διαλευκανθεί το οδοιπορικό της απαγωγής. 
 
Στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται συνολικά περισσότερα από 10 άτομα, ο ρόλος των οποίων διερευνάται. 
 
Σημειώνεται ότι τα χαράματα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε μεταγωγή στην Κρήτη από τη Θεσσαλονίκη ενός ατόμου με καταγωγή από την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση.
 
Η επιχείρηση εντοπισμού του
 
Η επιχείρηση έγινε περίπου στις 07.30 το πρωί της Δευτέρας. Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι είχαν παρακολουθήσει το οίκημα (μάντρα με ανταλλακτικά αυτοκινήτων) και είχαν διαπιστώσει «ύποπτες κινήσεις» από ορισμένα άτομα αλλά και από τον ιδιοκτήτη, επιχείρησαν στο σημείο και κατάφεραν να απελευθερώσουν τον επιχειρηματία.
 
Αρχικά για τον εντοπισμό των δραστών χρησιμοποιήθηκαν κοριοί, προκειμένου να ξεκινήσει η παρακολούθηση όσων είχαν εμπλοκή στην απαγωγή. Οι αστυνομικοί στη συνέχεια «παγίδευσαν» την περιοχή με μικροκάμερες, για να παρακολουθούν ποιοι μπαίνουν και ποιοι βγαίνουν από τη μάντρα αυτοκινήτων. Μόλις ήταν έτοιμο το σχέδιο επέμβασης της αστυνομίας, τότε χρησιμοποιήθηκαν και θερμικές κάμερες.
 
Η μάντρα αυτοκίνητων ανήκει στον Μανώλη Δράκο, ο οποίος κατά πληροφορίες υπενοικίαζε τον χώρο της αποθήκης του. Συνελήφθησαν επτά ενήλικες και ένας ανήλικος, οι περισσότεροι εκ των οποίων κατάγονται από τα Λιβάδια Μυλοποτάμου.
 
Το οίκημα βρίσκεται σε μια περιοχή 3 χλμ. έξω από το Ρέθυμνο προς Χανιά. Αρχικά συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης της μάντρας και ακόμη ένα άτομο, ενώ στη συνέχεια έγιναν ακόμη έξι συλλήψεις. Και οι οκτώ συλληφθέντες - επτά ενήλικοι και ένας ανήλικος - ανακρίνονται.
 
Φωτογραφίες από το κρησφύγετο των απαγωγέων

  
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απαγωγείς δεν κρατούσαν σε ένα συγκεκριμένο σημείο το θύμα, αλλά το μετέφεραν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να μη γίνονται αντιληπτοί.
 
Η ΕΛ.ΑΣ. γνώριζε αρκετό καιρό πού κρατείτο ο επιχειρηματίας, ωστόσο εξέταζε πολύ προσεκτικά το σχέδιο της απελευθέρωσής του.
 
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. 
 
Σε αστυνομική επιχείρηση σήμερα το πρωί σε περιοχή του Ρεθύμνου Κρήτης απελευθερώθηκε 53χρονος ημεδαπός που είχε απαχθεί στις 30 Μαρτίου και είναι καλά στην υγεία του. Μέχρι στιγμής για την υπόθεση έχουν συλληφθεί επτά άτομα.
 
 
Πηγή: zougla.gr
 
 
 ΕΑΣ Ιεράπετρας-ΚΕΑ: Προσλήψεις εποχιακού προσωπικού Για όσο διάστημα θα διαρκέσει η διαδικασία ...

Ζητείται μάγειρας από το εστιατόριο Brusco Ιεράπετρας Για περισσότερες πληροφορίες δείτε ...

Ζητείται επιστάτης για καλλιέργειες θερμοκηπίων Για περισσότερες πληροφορίες δείτε ...

Ζητείται πωλήτρια Σε πρατήριο άρτου