Ολοκληρώνεται η μελέτη για το Γηροκομείο Ιεράπετρας που χρηματοδοτεί η Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας

14.06.2017 12:01

Καταγραφή του πληθυσμού 70 και άνω σε συνεργασία με την Apple

Συνεχίζεται η σοβαρή προσπάθεια του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Τρίτης ηλικίας του Γηροκομείου Ιεράπετρας  προκειμένου να αντιμετωπιστούν χρόνια προβλήματα που έχουν να κάνουν με το Γηροκομείο και τις κτιριακές του υποδομές.  Όπως όλα δείχνουν τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα. Ο πρόεδρος  κ. Γιώργος Αγγελάκης αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει από πλαιότερα αλλά και από το τωρινό Δ.Σ.  για να αδειοδοτηθεί και  νομιμοποιηθεί το κτίριο . Στάθηκε στο  σήμερα και  τη  συνεργασία με την Περιφέρεια , τον Δήμο αλλά και την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας και με τον Σεβασμιώτατο κ.κ. Κύριλλο ο οποίος εξ αρχής δήλωσε την στήριξή του σε όλη αυτή την προσπάθεια και μάλιστα η Μητρόπολη ανέλαβε τη χρηματοδότηση της  μελέτης για το κτίριο που περιλαμβάνει τις  αλλαγές που πρέπει να γίνουν στις υφιστάμενες κτιριακές υποδομές.
Για την  αδειοδότηση θα πρέπει να γίνει ολική κατεδάφιση  των εσωτερικών χώρων του κτιρίου και θα μείνουν τα μπετά και οι κολώνες ώστε στη συνέχεια να γίνουν όλα όσα προβλέπει ένα σύγχρονο κτίριο με σύγχρονες προδιαγραφές λειτουργικό, άνετο , καλαίσθητο  που θα καλύπτουν τις ανάγκες των τροφίμων .Για τις ανάγκες των εργασιών οι τρόφιμοι θα φιλοξενηθούν για κάποιο διάστημα σε κάποιο ξενοδοχείο ή άλλο  κατάλληλο χώρο ο οποίος αναζητείται .  Από εκεί και μετά θα αναζητηθεί πρόγραμμα για να χρημοτοδητηθεί το έργο. Μίλησε ακόμη για τη συνεργασία με την Apple και μια καινοτόμα προσπάθεια κατά την οποία η Apple θα χρηματοδοτήσει  με υπολογιστές και το κατάλληλο πρόγραμμα  για να γίνει καταγραφή  του πληθυσμού της περιοχής, 70 ετών και άνω  ώστε να υπάρχουν στοιχεία και να υπάρχει επαφή με τους ανθρώπους αυτούς στο θέμα της πρόληψης , με συγκεκριμένες δράσεις που δεν θα υποκαθιστούν βεβαίως κάποια άλλη βαθμίδα υγειονομικής περίθαλψης.
Τέλος ως υπεύθυνος του Τομέα ΕΚΑΒ Ιεράπετρας μίλησε για την υπηρεσία  , τις ανάγκες που υπάρχουν, για το ότι αυτή τν περίοδο είναι σε θέση να καλύψουν όλες τις βάρδιες , τους δυο νέους υπαλλήλους που αναμένονται εντός καλοκαιριού να αναλάβουν εργασία, τα ασθενοφόρα είναι σε καλή κατάσταση.
 
 
Ακολουθεί συνέντευξη κ. Αγγελάκη: 

 
 ΕΑΣ Ιεράπετρας-ΚΕΑ: Προσλήψεις εποχιακού προσωπικού Για όσο διάστημα θα διαρκέσει η διαδικασία ...

Ζητείται μάγειρας από το εστιατόριο Brusco Ιεράπετρας Για περισσότερες πληροφορίες δείτε ...

Ζητείται επιστάτης για καλλιέργειες θερμοκηπίων Για περισσότερες πληροφορίες δείτε ...