Μυστήριο με τη χθεσινή πυρκαγιά

20.04.2017 09:44

Δεν βρέθηκε εστία φωτιάς, δηλώνει ο Διοικητής της Π.Υ. Ιεράπετρας κ. Παναγιώτης Καράμπελας

Στην τοποθεσία προφήτης Ηλίας του Κάτω Χωριού , σε υψηλό υψόμετρο προς τη Θρυπτή , εντοπίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας το πιθανό σημείο που χθες το βράδυ εκδηλώθηκε φωτιά. Η οποία  ήταν ορατή τόσο από την πλευρά της Θρυπτής όσο και από την περιοχή Παπλινού και στο Κουτσουνάρι Αγίου Ιωάννη γεγονός που προκάλεσε την ανησυχία των κατοίκων της Ιεράπετρας. 
Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας κ. Παναγιώτης Καράμπελας σε συνέντευξή του στον ΗΧΩ fm 99,8 ανέφερε ότι η φωτιά εκδηλώθηκε  σε  μεγάλο υψόμετρο  η οποία φαίνεται να έσβησε από μόνη της πιθανόν σε κάποιο βραχώδη σημείο.  Ωστόσο εκείνο που προκάλεσε εντύπωση ήταν  ότι ενώ  φαινόταν να έχει μια πολύ μεγάλη έκταση δεν   μπορούσε να εντοπιστεί κάποια εστία της  φωτιάς.   Αυτό  όπως εξήγησε ο κ. Καράμπελας εκτιμάται ότι οφείλεται  στις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν και ο  συνδυασμός της  υψηλή υγρασίας με  τη συννεφιά και την αντανάκλαση που σημειώθηκε. 
Ο κ. Καράμπελας συνέστησε σε κάθε περίπτωση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί παρόλο που υπάρχει χλωρή βλάστηση κανένας  δεν εγγυάται ότι είναι δύσκολο να επεκταθεί  μια φωτιά.


Ακολουθεί συνέντευξη κ. Καράμπελα:

 ΕΑΣ Ιεράπετρας-ΚΕΑ: Προσλήψεις εποχιακού προσωπικού Για όσο διάστημα θα διαρκέσει η διαδικασία ...

Ζητείται μάγειρας από το εστιατόριο Brusco Ιεράπετρας Για περισσότερες πληροφορίες δείτε ...

Ζητείται επιστάτης για καλλιέργειες θερμοκηπίων Για περισσότερες πληροφορίες δείτε ...

Ζητείται πωλήτρια Σε πρατήριο άρτου