Σύσκεψη για το φετινό πολιτιστικό φεστιβάλ στον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου

08.03.2017 08:24

Με στόχο την περαιτέρω ανάδειξη της μοναδικής πολιτισμικής-παραδοσιακής, αγροτικής κληρονομιάς των ανεμόμυλων στο Οροπέδιο Λασιθίου

O Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης συγκαλεί ευρεία σύσκεψη την Παρασκευή 10 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα στο δημοτικό κατάστημα στο Τζερμιάδων. Στην ευρεία σύσκεψη ο Δήμαρχος με την στήριξη του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη έχει προσκαλέσει την Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, φορέων, πολιτιστικών συλλόγων, αλλά και της Εκκλησίας. Στη συνάντηση θα γίνει ευρεία διαβούλευση για τον σχεδιασμό των εκδηλώσεων του φετινού φεστιβάλ εθελοντισμού  με τίτλο «Το Λασίθι ανοίγει πανιά» που διοργανώνει ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου με την υποστήριξη της  Περιφέρειας Κρήτης, της Π.Ε. Λασιθίου το φετινό Καλοκαίρι.
 
Υπενθυμίζεται ότι, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ομόφωνα αποφασίστηκε από το Σώμα η πιστοποίηση του "παραδοσιακού Λασιθιώτικου ανεμόμυλου" με σκοπό να διασωθεί η τεχνική δημιουργίας και λειτουργίας των ανεμόμυλων όπως τους εμπνεύστηκε και τους κατασκεύασε πριν από σχεδόν 100 χρόνια ο Λασιθιώτης εφευρέτης Εμμ. Παπαδάκης "Σπιρτοκούτης" και ο "Μαρκοστεφανής". Ένα όνειρο ενός αιώνα για όλους τους Λασιθιώτες, αλλά και για όσους αναπολούν το Λασίθι των 10.000 ανεμομύλων. 
 
 ΕΑΣ Ιεράπετρας-ΚΕΑ: Προσλήψεις εποχιακού προσωπικού Για όσο διάστημα θα διαρκέσει η διαδικασία ...

Ζητείται μάγειρας από το εστιατόριο Brusco Ιεράπετρας Για περισσότερες πληροφορίες δείτε ...

Ζητείται επιστάτης για καλλιέργειες θερμοκηπίων Για περισσότερες πληροφορίες δείτε ...