Οροπέδιο Λασιθίου: Διανομή αγαθών σε ευπαθείς οικονομικά οικογένειες

03.03.2017 08:50

Μια σημαντική κοινωνική πρωτοβουλία υλοποιήθηκε στο Δ ήμο Οροπεδίου Λασιθίου με τη συνεργασία του Επιμελητηρίου Λασιθίου, των στελεχών του Δήμου και τη βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού

Με τη χρηματοδότηση 500 € αγοράστηκαν -με μέριμνα των στελεχών του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»- από τοπικές επιχειρήσεις τρόφιμα και είδη ένδυσης που συγκεντρώθηκαν στον Δήμο όπου έγινε διαλογή και καταμερισμός των αγαθών σύμφωνα με τις ανάγκες των ευπαθών οικογενειών που έχουν καταγραφεί.
 
Συγκεκριμένα σε συνεργασία με στελέχη του Ερυθρού Σταυρού η δομή «Βοήθεια στο Σπίτι» πραγματοποίησε διανομή των αγαθών κατ’ οίκον σε 20 πολυμελείς οικογένειες και ωφελήθηκαν συνολικά 80 άτομα.
 
Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης ευχαρίστησε τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Λασιθίου για την πρωτοβουλία και την χρηματοδότηση με σκοπό την στοχευμένη ενίσχυση με βασικά αγαθά σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού μέσω της δομής «Βοήθεια στο Σπίτι» καθώς επίσης την ουσιαστική συμπαράσταση των στελεχών του Ερυθρού Σταυρού. «Για ακόμα μία φορά αποδεικνύεται ότι κοινωνικές δομές όπως το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» είναι απαραίτητες ειδικά για τους περιφερειακούς δήμους και θα πρέπει η Πολιτεία να μεριμνήσει και να λύσει οριστικά την εκκρεμότητα αναφορικά με το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων αυτών. Επίσης για μια ακόμα φορά αποδείξαμε ότι με την συνεργασία Αυτοδιοίκησης, παραγωγικών τάξεων και κοινωνικών, εθελοντικών φορέων, καταφέρνουμε αποτελεσματικά να βοηθάμε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο», πρόσθεσε ο κ. Στεφανάκης.
 ΕΑΣ Ιεράπετρας-ΚΕΑ: Προσλήψεις εποχιακού προσωπικού Για όσο διάστημα θα διαρκέσει η διαδικασία ...

Ζητείται μάγειρας από το εστιατόριο Brusco Ιεράπετρας Για περισσότερες πληροφορίες δείτε ...

Ζητείται επιστάτης για καλλιέργειες θερμοκηπίων Για περισσότερες πληροφορίες δείτε ...