«Τραγέλαφος» με τις μάσκες που δόθηκαν στους μαθητές

2:56 μ.μ. - Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020
02:09 μ.μ. - Δευ, 14/56/2020
Image: «Τραγέλαφος» με τις μάσκες που δόθηκαν στους μαθητές

Σε ιλαροτραγωδία εξελίχθηκε η διάθεση μασκών στους μαθητές

«Οι "Κασσάνδρες" και οι καταστροφολόγοι διαψεύσθηκαν και οι μάσκες, σε χρόνο ρεκόρ, κατασκευάσθηκαν από ελληνικές επιχειρήσεις και ήταν εγκαίρως στα σχολεία». Αυτό τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος από το 3ο Γενικό Λύκειο Αργυρούπολης, όπου παρέστη στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ωστόσο το διαδίκτυο έχει γεμίσει με φωτογραφίες από τις μάσκες που δόθηκαν σήμερα στα παιδιά, οι οποίες είναι τόσο μεγάλες που μοιάζουν με κουκούλες, και γονείς καταγγέλλουν στο tvxs.gr πως η κατάσταση όχι μόνο δεν είναι για γέλια, αλλά αντίθετα είναι τραγική και επικίνδυνη, καθώς, όπως λένε, πέρα από την προφανή ξεφτίλα δίνουν κι επιχειρήματα στους γονείς-αρνητές της μάσκας.

hxonews
hxonews

Παράλληλα θέτουν ερωτήματα για το πως μετά από 3 μήνες, που είχε στη διάθεσή της η κυβέρνηση να προετοιμαστεί για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, μετά τις εξαγγελίες για δωρεάν χορήγηση μασκών στα παιδιά,  έγινε σήμερα αυτό.  «Έδωσε η κυβέρνηση χρήματα και σε ποιόν για αυτές τις μάσκες; Πως φτιάχτηκαν οι μάσκες, χωρίς προδιαγραφές; Ποιος τις παρέλαβε, τις είδε και τις μοίρασε;» διερωτώνται.

Υπενθυμίζεται ότι αφού τελικά ο αριθμός δεν επαρκεί για 2 μάσκες ανά μαθητή και έτσι θα παραλάβουν 1 και σε μεταγενέστερο χρόνο θα δοθεί η δεύτερη λόγω προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί με το διαγωνισμό, όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, ακατάλληλες κρίθηκαν 27.000 μάσκες που έφτασαν στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή και επιστράφηκαν ως ακατάλληλες, καθώς λίγη ώρα μετά την άφιξή τους η ΚΕΔΕ ζήτησε να επιστραφούν.

Οι χρήστες των social media σχολιάζουν τον τραγέλαφο με το δικό τους τρόπο. 

tvxs.gr