«Πρωτιά» στο Ηράκλειο στις αφίξεις τουριστών από το εξωτερικό

9:20 π.μ. - Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020
09:08 π.μ. - Δευ, 03/20/2020
Image: «Πρωτιά» στο Ηράκλειο στις αφίξεις τουριστών από το εξωτερικό

Αυξάνεται ο αριθμός των κρατήσεων στην Κρήτη

Πανελλαδική πρωτιά για το νομό Ηρακλείου Ηράκλειο με φόντο τον τουρισμό - Έρχεται πρώτος σε επίπεδο χώρας στις αφίξεις τουριστών

Πρώτος σε αφίξεις τουριστών ο Νομός Ηρακλείου σε επίπεδο χώρας, όπως αποκαλύπτει ο Νίκος Χαλκιαδάκης, με φόντο και τα στοιχεία αφίξεων στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου, όπου οι τουρίστες ξεπερνούν τους 10.000, τα Σαββατοκύριακα.

Την ίδια ώρα, αυξάνεται ο αριθμός των κρατήσεων στο νησί, ενώ ενθαρρυντικό είναι και το γεγονός ότι τα κρούσματα κορωνοϊού στο νησί μας, από τουρίστες είναι ελάχιστα.

Ωστόσο, μικρή παραμένει η κίνηση στους χώρους εστίασης σε τουριστικές περιοχές, με τις εικόνες να είναι χαρακτηριστικές στη Χερσόνησο.

Εν μέσω της ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων στη χώρα μας, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται πως από χθες Σάββατο 1η Αυγούστου μέχρι 31 Αυγούστου είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και στους χώρους λατρείας ενώ εξαιρούνται οι χώροι εστίασης.

Έως και τις 15 Αυγούστου, ισχύει η αναστολή επισκεπτηρίων σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, σε δομές ευάλωτων ομάδων και νοσοκομεία.

Από Δευτέρα έως και τις 15 Αυγούστου θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε γάμους και βαφτίσεις.

Η διασκέδαση σε μπαρ και κέντρα διασκέδασης αλλάζει καθώς οι θαμώνες απαγορεύεται να είναι όρθιοι..

Επίσης, παρατείνεται η απαγόρευση πανηγυριών μέχρι τέλη Αυγούστου.

Πάντως, ο Αύγουστος θεωρείται μήνας - κλειδί για την πορεία της πανδημίας και σε κάθε περίπτωση είναι έτοιμη η λίστα των ειδικών για νέα μέτρα, αν χρειαστούν.

neakriti.gr