«Αγόρασε» φρούτα και λαχανικά και… τσέπωσε 5.000 € - Νέα απάτη στην Κρήτη

10:06 π.μ. - Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020
10:04 π.μ. - Τετ, 15/06/2020
Image: «Αγόρασε» φρούτα και λαχανικά και… τσέπωσε 5.000 € - Νέα απάτη στην Κρήτη

Ο δράστης υποτίθεται πως αγόρασε προϊόντα από άνδρα στο Ρέθυμνο και κατάφερε να του «κλέψει» 5.000 ευρώ

Έναν... ευφάνταστο τρόπο βρήκε ένας αλλοδαπός, προκειμένου να «κλέψει» το ποσό των 5.000 ευρώ από ημεδαπό στο Ρέθυμνο.

Η εν λόγω υπόθεση απάτης εξιχνιάστηκε χθες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός αλλοδαπού ο οποίος κατηγορείται για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα, ο δράστης μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον ημεδαπό, παρουσίασε ψευδή γεγονότα ως αληθινά, πείθοντας τον (παθόντα) να του καταβάλει συγκεκριμένο χρηματικό ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης ο δράστης αγόρασε φρούτα και λαχανικά από το θύμα, τα οποία, υποτίθεται πως θα πλήρωνε μέσω τραπεζικής κατάθεσης.

Έπειτα, ακολούθησε επικοινωνία εκ νέου με τον παθόντα και ο δράστης λέγοντας ότι είχε καταβάλει περισσότερα χρήματα από την αξία των προϊόντων που υποτίθεται ότι αγόρασε, άμεσα ζήτησε την επιστροφή του επιπλέον ποσού σε λογαριασμό του (δράστη), καταφέρνοντας έτσι να αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία του αλλοδαπού στον οποίο ανήκει ο τραπεζικός λογαριασμός και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος του.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνης.

neakriti.gr