«Θερίζει» ο κορωνοϊός: Στους 638 οι νεκροί, περισσότερα από 31.000 κρούσματα

8:45 π.μ. - Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2020
08:02 π.μ. - Παρ, 07/45/2020
Image: «Θερίζει» ο κορωνοϊός: Στους 638 οι νεκροί, περισσότερα από 31.000 κρούσματα

Νέες αναχωρήσεις από Ουχάν

Ο αριθμός των νεκρών που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός αυξήθηκε σε 636 έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 6 Φεβρουαρίου στην Κίνα, καθώς άλλοι 73 ασθενείς υπέκυψαν σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Οι 69 από τους 73 ασθενείς καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, που αποτελεί την εστία της επιδημίας, με τους 64 από αυτούς να είναι στην πόλη Ουχάν. Έως τώρα, στην Κίνα έχουν καταγραφεί 31.161 κρούσματα κορωνοϊού (3.143 νέα), εκ των οποίων τα 4.821 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ 1.540 έλαβαν εξιτήριο.

Νέα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess

Εξάλλου, άλλοι 41 από τους 3.700 επιβαίνοντες στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, που βρίσκεται σε καραντίνα στα ανοιχτά της Γιοκοχάμα (Ιαπωνία), επαληθεύθηκε ότι έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό.

Συνολικά, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο έχουν φτάσει τα 61, από τους 273 που υποβλήθηκαν σε εξετάσεις. Οι 61 ασθενείς θα αποβιβαστούν και θα διακομιστούν σε νοσοκομεία, με το κρουαζιερόπλοιο να έχει τεθεί από τη Δευτέρα σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Ιταλία: Τρίτο κρούσμα

Γεγονός είναι το τρίτο κρούσμα κορωνοϊού και στην Ιταλία. Ασθενής είναι ένας Ιταλός πολίτης που επέστρεψε στην Ιταλία από την Κίνα την περασμένη Δευτέρα, μαζί με άλλους 55 Ιταλούς που ζούσαν μόνιμα στην Ουχάν.

Ο ασθενής, 30 με 34 ετών, μέχρι την Πέμπτη βρισκόταν σε καραντίνα στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Τσεκινιόλα, κοντά στη Ρώμη. Μόλις οι γιατροί παρατήρησαν ύποπτα συμπτώματα τον μετέφεραν στο νοσοκομείο λοιμωδών νόσων της Ρώμης, Λάτζαρο Σπαλαντσάνι. Στην παρούσα φάση παρουσιάζει μόνον λίγο πυρετό, ο οποίος δεν προκαλεί ανησυχία.

Την περασμένη εβδομάδα, δυο κινέζοι τουρίστες που επισκέπτονταν την Ρώμη και διαγνώσθηκαν θετικοί στον ιό, συνεχίζουν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Σπαλαντσάνι, όπου εξαιτίας αναπνευστικών επιπλοκών έχουν εισαχθεί στην μονάδα εντατικής θεραπείας.

Αναχωρούν κι άλλοι από την Ουχάν

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι δύο αεροσκάφη αναχώρησαν από την Ουχάν και βρίσκονται εν πτήσει προς τις ΗΠΑ. Το αμερικανικό ΥΠΕΞ δεν διευκρίνισε πόσοι είναι οι επιβαίνοντες στα δύο αεροσκάφη, αν είναι αποκλειστικά υπήκοοι των ΗΠΑ ή όχι, ούτε το πού ακριβώς θα κατευθυνθούν οι πτήσεις.

Η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να στείλει άλλο ένα αεροσκάφος να παραλάβει υπηκόους της πόλης-κράτους από την Ουχάν.

Έως τώρα, 92 υπήκοοι Σιγκαπούρης επαναπατρίστηκαν από την Ουχάν, με πτήση που έγινε την περασμένη Πέμπτη, ορισμένοι εκ των οποίων έχει επιβεβαιωθεί πως έχουν μολυνθεί. Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Σιγκαπούρης, κάποιοι από τους υπηκόους της χώρας που είχαν εμφανίσει συμπτώματα μόλυνσης δεν συμπεριλήφθηκαν στην πτήση εκείνη.

dikaiologitika.gr