Χρυσή - Καλούστ Παραγκαμιάν: «Δέχομαι απειλές για τη ζωή μου»

11:28 π.μ. - Παρασκευή, 13 Μαΐου 2022
11:05 π.μ. - Παρ, 13/28/2022
Image: Χρυσή - Καλούστ Παραγκαμιάν:  «Δέχομαι απειλές για τη ζωή μου»

Σοβαρές καταγγελίες, από τον συντονιστή της Επιτροπής εφαρμογής και παρακολούθησης του σχεδίου δράσης για τη νήσο Χρυσή

Έντονο προβληματισμό και πολλά ερωτήματα εγείρει η ανάρτηση του συντονιστή της Επιτροπής εφαρμογής και παρακολούθησης του σχεδίου δράσης για τη νήσο Χρυσή κ. Καλούστ Παραγκαμιάν.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει « Λέει αυτά που λέει ο Δήμαρχος Ιεράπετρας. Του απαντώ λοιπόν για πολλοστή φορά, ότι όσο είμαι συντονιστής της επιτροπής του σχεδίου δράσης για τη νήσο Χρυσή, η ΜΠΙΖΝΑ ΤΕΛΟΣ. Δεν ξέρω αν το καταλαβαίνεις Δήμαρχε: Τ Ε Λ Ο Σ!

Όσους και όσο υψηλά ιστάμενους στην κυβέρνηση έχεις γνωστούς, το ίδιο μου κάνει. Όσους εάν επηρεάζεις στη διοίκηση, το ίδιο μου κάνει. Όποια οικονομικά συμφέροντα συμμερίζεσαι για δικούς σου λόγους, το ίδιο μου κάνει. Άλλωστε, γνωρίζοντας πολύ καλά την βρωμιά που ανέδυε η διαχείριση του νησιού επί δεκαετίες και όντας σίγουρος για τις αντιδράσεις και τις πιέσεις το πρώτο, που έκανα όταν δέχτηκα τη θέση του συντονιστή της επιτροπής ήταν να γράψω μια επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η επιστολή είναι έτοιμη να αποσταλεί ανά πάσα στιγμή. Δεν θα αποσταλεί μόνο όσο τηρείται η νομοθεσία.

Να σου το ΞΑΝΑΠΩ δήμαρχε και πρέπει να συμμετάσχει η Δημοτική Αρχή: η μπίζνα τελείωσε, το νησί είναι προστατευόμενη περιοχή.

Στις απειλές είμαι μαθημένος (το ίδιο και η οικογένειά μου) ξεφτίλες» καταλήγει η ανάρτηση .

Ο κ. Παραγκαμιάν μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας εδώ και καιρό λαμβάνει διάφορα μηνύματα, από κάποιους όπως «Θέλει σκότωμα», « θέλει, ξύλο» κ.α.. Μάλιστα όταν έκανε την παραπάνω ανάρτηση του ήρθε μήνυμα, που έγραφε «Παραγκαμιάν μένεις στην τάδε οδό»;.

Τόσους μήνες, πρόσθεσε σε άλλο σημείο ο κ. Παραγκαμιάν, δέχομαι bulling. Είναι προφανές, ότι όλη αυτή η πίεση, που ασκούν κάποιοι είναι για να μην λειτουργήσω ως συντονιστής, να παραιτηθώ. Ασκούνται πιέσεις και σε άλλα μέλη της επιτροπής. Αυτή η μπίζνα, που υπήρχε στο νησί 40 χρόνια, τέλος. Μόνο υγιείς επιχειρηματικές δραστηριότητες θα σχετίζονται με αυτή την περιοχή. Αυτό πρέπει να το χωνέψουμε. Η άλλη λύση είναι να πάμε σε μια κατάσταση, όπως ήταν στο παρελθόν. Πρέπει η επιτροπή να κάνει τη δουλειά της. Για τα μηνύματα δεν απευθύνθηκα στις αρχές. Δεν θεωρώ, ότι είναι απειλή της ζωής μου, αλλά πραγματικά νευριάζω με όλο αυτό, αγανακτώ.

Αυτή τη στιγμή μπαίνει μια τάξη στο νησί και υπάρχει βούληση του υπουργείου και των εμπλεκόμενων μερών για αυτό. Όμως μέσα σε όλα αυτά έχει εμφανιστεί, από ένα μελετητικό γραφείο της Αθήνας αρχιτεκτονικό σχέδιο, που προβλέπει στη νήσο Χρυσή, σπίτια, ελικοδρόμια, δρόμους, λιμενικές υποδομές κλπ. Εάν είναι επένδυση, που «δουλεύει» στο παρασκήνιο, τότε μιλάμε για επένδυση πάνω σε προστατευμένη περιοχή, είπε ανάμεσα σε άλλα.

Κλείνοντας εξέφρασε την άποψη, ότι τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία για την προστασία του νησιού. « Ή τώρα ή ποτέ» και για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται η συνεργασία όλων.